12 Ağustos’ta gerçekleştirilen Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde delegelerin oyunu alarak başkan seçilen Yakup Gazi Tantan, yönetim kurulunu belirleyerek görev dağılımını yaptı. 
Kongreden hemen sonra çalışmalarına hızlı başlayan Tantan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Tüm Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş üyelerimiz ve delegelerimizin katılımı ile geniş katılımlı bir kongre oldu. Bu bir bayrak yarışı, biz de önceki ilçe başkanımızdan görevi devraldıktan sonra hızlı bir şekilde sahaya indik. İlk yönetim kurulu toplantımızda görev dağılımını gerçekleştirdik. Tam kadro sahada Süleymanpaşa’mızda Cumhur İttifakı’mızın hizmet belediyeciliğinin devamı için çalışıyoruz'' dedi. 
“SEÇİME HAZIRIZ”
Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatan Tantan, şöyle devam etti:
''2024 yerel seçimlerine kısa bir zaman kaldı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak kongrelerimizi tamamladık ve seçime hazır bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Tekirdağ'ın kalbi Süleymanpaşa’mızda Cumhur İttifakı belediyemiz iktidarda, burada Süleymanpaşalı hemşerilerimizin 4 yıl içerisinde almış olduğu hizmet ortada, belediyemizin başarıları ortada. İnanıyoruz ki 2024 seçimlerinde de vatandaşlarımızın teveccühü ile Cumhur İttifakı olarak Süleymanpaşa'ya ve Süleymanpaşalı hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.''
Tantan, Süleymanpaşa Belediyesinin yaptıklarını anlatarak sahada vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade etti. 
Tantan, ''Biz Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığımız ve ilçe başkanlıklarımız olarak bir bütün halinde yerel seçimlere hazırız. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere Milliyetçi Hareket Partimizin damgasını vurmak istiyoruz. Gerek İl Başkanımız Süleyman Fethi Şirin, Gerek Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcımız Sabri Çınar, Ülkü Ocaklarımız ve yönetim kurulu ekibimizle beraber tüm gücümüzle çalışacak, Tekirdağ genelinde Milliyetçi Hareket Partisi bayrağını yukarılara taşıyacağız.'' dedi. 
Açıklamasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yüklenen Tantan, “Güzel bir ivme yakaladık, uyum içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatandaşlarımızın ayağına gitmeye, dertlerine ortak olmaya devam ediyoruz. Sokakta görüyoruz ki Tekirdağlı vatandaşlarımız, Süleymanpaşalı hemşehrilerimiz Tekirdağ'da zillet belediyeciliğine son verecek. Hem Büyükşehir Belediyesinde hem de ilçelerde Cumhur İttifakı’nın hizmet belediyeciliğini seçecektir'' diye konuştu. 

TÜM VATANDAŞLARIMIZI PARTİ BİNAMIZA BEKLERİZ 
Parti binasını şehrin merkezine getirerek halka açmak istediklerini aktaran Tantan, ''Kongre sonrası parti binamızı daha merkezi bir yere taşıdık. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız parti binamıza gelsin, bizleri yönetim kurulu üyelerimizi tanısınlar. Parti binamız haftanın her günü açık, çayımız var, vatandaşlarımız gelip bizlerin düşüncelerini öğrenebilirler. Parti binamızda neredeyse her gün bir yönetici arkadaşımız var. Her bir Süleymanpaşalı  hemşehrimizi partimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız'' ifadelerini kullandı.

Editör: Trakya Gazetesi