Vali Recep Soytürk, “Vatandaşla Buluşma Toplantıları” kapsamında Kapaklı ilçesinin Bahçeağıl Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda  Bahçeağıl Mahallesi Muhtarı Kenan Çelik, mahalle hakkında bilgiler verdi.

Ardından bir konuşma yapan Vali Soytürk, kenti tanımak için ilçe ziyaretlerine başladığını söyledi.

Ziyaretlere Kapaklı ve Bahçeağıl Mahallesi’nden başladığını aktaran Soytürk, şunları kaydetti:

“Bugün öğleden sonrasını Kapaklı’ya ayırdım. Hem bir ilçemizi görelim hem gelmişken bir köyümüzü görelim, hal hatırınızı soralım diye. Üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorum ki buranın geçim kaynağı tarım. Tarımın içerisinde buğday ve ayçiçeği en önemli. Bu sene kuraklık var, tüm Türkiye’de var. Bunları bir dinleyelim. Teknik elemanların söylediği tabii ki önemli ama sahadaki vatandaşların söylediği de bence kıymetli.”

Aslen Trabzon’lu olduğunu, Sakarya Karasu’da doğduğunu anlatan Soytürk, “Burası 16. görev yerim. 31 yıldır da çalışıyorum. Esnaf çocuğu olduğum için böyle dolaşmayı da seviyorum, selam vermeyi seviyorum, dinlemeyi seviyorum. Onun verdiği bir enerji de oluyor. Sizden aldığımız bilgiler, ihtiyaçların önceliği, bizi daha da kamçılıyor, daha çok çalışmaya itiyor. İnşallah böyle kalabalık bir köyde sizleri ziyaret etmekten ben de mutluyum” dedi.

Ardından vatandaşlar talep ve beklentilerini Vali Soytürk’e iletti.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ZİYARETLERİ

Kapaklı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Soytürk, Kaymakam Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Ardından Kaymakamlık makamına geçen Vali Soytürk, Kaymakam Sağır ile bir süre görüşerek ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Soytürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla mülkiye müfettişi olan Bayram Sağır’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi.

Vali Recep Soytürk, Kapaklı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Çetin ile bir süre görüştü, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

100 YATAKLI HASTANE YAPTIRILIYOR

Vali Soytürk, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan 100 yataklı ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından karşılanan Vali Soytürk, sonrasında yapımı devam eden hastane hakkında yetkililerden brifing aldı.

Ardından Soytürk, hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu.

70 dönüm arazi üzerine yapılan ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi, 20 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Hastanede 274 araçlık açık otopark yer alacak.
Son teknoloji cihazlarla donatılacak hastanede 42 polikliniğin yanı sıra mikrocerrahi ve yanık ünitesi de bulunacak. Bununla birlikte ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesine 5 ameliyathane, 14 yoğun bakım ünitesi yapılacak.

OKULUN YAPIMI SÜRÜYOR

Vali Recep Soytürk, Kapaklı ilçesi ziyaretleri kapsamında İnan Makine firması tarafından yaptırılan 24 derslikli Zeliha Mehmet Tusçuoğlu Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapımı devam eden okulu gezen Vali Soytürk, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hayırsever iş insanları Tijen Tusçuoğlu Alkan ve eşi Dinçer Alkan’la bir süre sohbet eden Vali Soytürk eğitime yaptıkları katkılar sebebiyle teşekkür etti.

136 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

Vali  Recep Soytürk, Kapaklı ilçesi ziyaretleri kapsamında Türk Metal Sendikası tarafından yaptırılan 24 derslikli Türk Metal Sendikası Pevrul Kavlak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan okulu gezen Vali Soytürk, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile bir süre sohbet eden Vali Soytürk, eğitime yaptıkları katkılar sebebiyle Başkan Kavlak ve Türk Metal Sendikası üyelerine teşekkür etti.

Türk Metal Sendikası Pevrul Kavlak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Elektrik- Elektronik Teknolojisi, Plastik Teknolojisi alanlarında eğitim verilecek. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde 136 öğrenci ders başı yapacak.

trakyagazetesi-Vali Soytürk halkın sorunlarını dinledi2

trakyagazetesi-Vali Soytürk halkın sorunlarını dinledi3

Muhabir: Abdullah Yalçın

Editör: Trakya Gazetesi