Süper Amatör’de perde kapanıyor Süper Amatör’de perde kapanıyor

U 16 Türkiye Şampiyonası 1 Kademe maçları Tekirdağ’da düzenleniyor. Daha önce açıklanan müsabaka programına göre A Grubu’nda Kullar 1975 Spor ile 5 Mevsim Gençlikspor yer alıyor. B Grubu’nda ise Pendik Velibabaspor, Kırklareli Gençlikspor ve Gebzespor yer alıyor. 

2023-2024 Futbol Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları kapsamında Tekirdağ ayağında düzenlenen turnuvanın ilk maçları nefes kesti.

A GRUBU’NDA KULLAR HIZLI BAŞLADI: 3-1

İlk maçlarda A Grubu’nda Kullar 1975 Spor 13 Kasım Sahası’nda oynanan maçta 5 Mevsim Gençlikspor’u 3-1 mağlup ederek rövanş öncesi bütük bir avantaj yakaladı. 

2023-2024 Futbol Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları kapsamında Tekirdağ ayağında düzenlenen turnuvanın birinci gününde İstanbul Başakşehir takımı 5 Mevsim Gençlikspor ile Kocaeli takımı Kullar 1975 karşılaştı. 

İki takımda mücadeleye hızlı başladı. Mücadelenin 11.’inci dakikasında  Kullar 1975 Spor’da Halil İbrahim Turan ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Müsabakanın ilk yarısı Kullar 1975 Spor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Mücadelenin 2. yarısında 49.’uncu dakikada Kullar 1975 Spor’da Halil İbrahim Turan sol kanattan içeri girdi. İçeri çevirdiği topa Melih Küçükeskin çok sert vurdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.
5 Mevsim Gençlikspor farkı 1’e indirmeye başladı. Mücadelenin 67. dakikasında 5 Mevsim Gençlikspor kullandığı köşe vuruşunda Efe Kocatepe kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve farkı 1’e indirdi. Bu golün ardından 3 dakika sonra Kullar 1975 Spor farkı tekrar 2’ye çıkardı. Kullar 1975 Spor atağında maçın yıldızı Halil İbrahim Turan ceza sahasında düzgün bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1 Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Kullar 1975 Spor maçı 3-1 kazanarak rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti.

KULLAR İKİNCİ MAÇI DA KAZANDI: 2-0
Turnuvanın ikinci gününde de Kocaeli takımı Kullar 1975 Spor ile İstanbul Başakşehir takımı 5 Mevsim Gençlikspor rövanş karşılanmasında karşılaştı. 13 Kasım Sahası’nda başlayan müsabakada Kullar 1975 Spor, 5 Mevsim Gençlikspor’u 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Mücadelenin ilk yarısı tam beraberlikle sona erecek derken, son dakikada Kullar 1975 Spor’un golü geldi 

Kullar 1975 Spor sağ kanattan tak geliştirdi. Kullar 1975 Spor’dan Melih Küçükkeskin’in sağ kanattan ortaladığı topu arka direkte ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Halil İbrahim Turan vuruşunda top filelerle buluştu. 
Maçını ilk yarısı Kullar 1975 Spor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.  

Mücadelenin ikinci yarısında 5 Mevsim Gençlikspor beraberlik için çabalasa da 67. dakikada Kullar 1975 Spor’un ikinci golü geldi.

Kullar 1975 Spor’da Halil İbrahim Turan orta sahadan aldığı topu ileri sürerek ceza sahasının sol çaprazından kaleye doğru ilerledi. Turan, kalecinin önde olduğunu gördü ve şık bir vuruşla topu ikinci kez filelerle buluşturdu. Kullar 1975 Spor’da Halil İbrahim Turan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca müsabaka 2-0 Kullar 1975 Spor’un üsütünlüğü ile sona erdi.

Kullar 1975 Spor bu galibiyetle finale yükselmeyi başardı.

VELİBABA VE KIRKLARELİ GENÇLİK YENİŞEMEDİ
2023-2024 Futbol Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları kapsamında Tekirdağ ayağında düzenlenen turnuvanın birinci gününde B Grubu’nda Pendik Velibabaspor  ile Kırklareli Gençlikspor 13 Kasım Sahası’nda oynanan müsabaka 1-1 beraberlikle sona erdi. 
Mücadeleye Kırklareli Gençlikspor hızlı başladı. Mücadelenin 12.’nci dakikasında Kırklareli Gençlikspor’un golü geldi. Kırklareli Gençlikspor’da Serkan Yılmaz orta sahanın ortalarından aldığı topla ceza sahasına kadar ilerledi. Yılmaz sert ve düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından Pendik Velibabaspor beraberlik için yüklenmeye başladı. Müsabakanın 23.’üncü dakikasında Pendik Velibabaspor atağında Osman Taha Gürbüz kale sahası içinde topu filelere göndermeyi başardı: 1-1. Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında Pendik Velibabaspor 57. dakikada penaltı kazandı. Pendik Velibabaspor’da Miraç Bekiroğlu’nun vuruşunu Kırklareli Gençlikspor kalecisi Kaan Sabahattin Öktem  kurtarmayı başardı. Müsabakanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ GÜNDE KARTLAR HAVADA UÇUŞTU
B Grubu’nda ikinci gün müsabakasında ise ilk maçından puan alan Pendik Velibabaspor ile ilk haftayı BAY geçen Gebzespor karşılaaştı. Müsabakayı Pendik Velibabaspor 2-0 kazanarak 3 puanı almayı başardı. 
Müsabakada 29. dakikada Pendik Velibabaspor öne geçmeyi başardı. Velibabaspor’un atağında Ege Kıbıç’ın sağ kanattan ortaladığı topu Osman Efe Doğandere düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Maçın ilk yarısı Pendik Velibabaspor’un 1-0 üstünblüğü ile tamamlandı. 
Mücadenin ikinci yarısı gergin geçerken 70. dakikada Pendik Velibabaspor penaltı kazandı. Pendik Velibabaspor’da Alpaslan Kanlı’nın vuruşunu Gebzespor kalecisi Muhammet Kurt kurtardı. Kaçan penaltının hemen ardından Pendik Velibabaspor’un 2. golü geldi. Osman Taha Gürbüz kalecinin yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve skoru 2-0’a getirdi. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Pendik Velibabaspor müsabakayı 2-0 kazandı. Müsabakanın bitiş düdüğü çaldıktan sonra ise iki takım futbolcuları arasında tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalara saha kenarından antrenörler ve bazı yöneticiler de dahil oldu. Olaylar üzerine Pendik Velibabaspor’dan Osman Efe Doğandere ve Osman Taha Gürbüz, Gebzespor’dan ise Kaan Ege Şentürk kırmızı kart gördü.

Kaynak: İlkay Danacılar