Tekirdağ 2023-2024 futbol sezonunda U 12 Minikler Şenliği müsabakaları 45 takımın katılımıyla tek devreli lig usulüne göre 7 grupta oynatılacak. Maçlarda ilk hafta tamamlandı.

TEKİRDAĞ GÜCÜ ZİRVEYİ KAPTI
A Grubu’nda Tekirdağ İdman Yurduspor, Tekirdağ Gücüspor, Tekirdağspor, Tekirdağ Gündoğduspor, Kumbağspor ve 100. Yılspor yer alıyor.

A Grubu’nda ilk hafta maçında 100. Yılspor ile Tekirdağ İdman Yurduspor 13 Kasım Sahası’nda kozlarını paylaştı. Mücadeleyi 100. Yılspor 1-0 kazanarak 3 puanı almayı başardı ve 3. sırada yer aldı. Tekirdağ İdman Yurduspor ise bu sonuçla puansız olarak 4. sırada kaldı.   
Bir diğer maçta Tekirdağ Gündoğduspor ile Tekirdağ Gücüspor karşı karşıya geldi. 13 Kasım Sahası’nda oynanan müsabakayı Tekirdağ Gücüspor 5-2 galip tamamladı ve 3 puanla zirvede yer aldı. Tekirdağ Gündoğduspor ise puansız olarak 6. basamakta kaldı.
Grubun son maçında ise Kumbağspor ile Tekirdağspor 13 Kasım Sahası’nda karşılaştı. Mücadeleyi Kumbağspor 2-0 kazanarak 3 puanla 2. sıraya yerleşti. Tekirdağspor ise puansız olarak 5. sırada yer aldı.   

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği A Grubu 1. Hafta Sonuçları

100. Yılspor 1-0 Tekirdağ İdman Yurduspor
Tekirdağ Gündoğduspor 2-5 Tekirdağ Gücüspor
Kumbağspor 2-0 Tekirdağspor

B GRUBU’NDA AKÇEŞME FARKLI BAŞLADI
B Grubu’nda Süleymanpaşa Namık Kemalspor, Tekirdağ Beden Eğitimi Set Spor, Kazanderespor, Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor, Büyük Çınarlıspor ve Akçeşmespor mücadele ediyor.

B Grubu’nda ilk hafta maçında ise Akçeşmespor ile Süleymanpaşa Namık Kemalspor Karadeniz 1 Nolu Saha’da karşılaştı. Akçeşmespor mücadeleyi 4-0 kazanarak 3 puanla zirvede yer aldı. Süleymanpaşa Namık Kemalspor ise puansız olarak 6. sırada kaldı.
Grubun bir diğer maçında Büyük Çınarlıspor ile Tekirdağ Beden Eğitimi Set Spor kozlarını Karadeniz 1 Nolu Saha’da paylaştı. Müsabakayı Tekirdağ Beden Eğitimi Set Spor 4-1 galip tamamlamayı bildi ve 3 puanla 2. sırada yer aldı. Büyük Çınarlıspor ise puansız olarak 5. sırada yer aldı.
Son maçta ise Kazanderespor, Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor’u konuk etti. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan mücadeleyi Kazanderespor 2-0 kazanarak 3 puanla 3. sırada yer aldı. Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor ise puansız olarak 4. basamakta yer aldı.

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği B Grubu 1. Hafta Sonuçları

Basketbol Takımından Müdür Üzgün’e ziyaret Basketbol Takımından Müdür Üzgün’e ziyaret

Akçeşmespor 4-0 Süleymanpaşa Namık Kemalspor
Büyük Çınarlıspor 1-4 Tekirdağ Beden Eğitimi Set Spor
Kazanderespor 2-0 Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor

ASLAN YILDIZ’DAN TAM 17 GOL!
C Grubu’nda Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor, Marmaraereğlisi Belediyespor, Tekirdağ Yılmaz Spor Kulübü, Aslan Yıldızspor, Atletik Yıldızspor ve Şarköyspor yer alıyor.

C Grubu’nun ilk haftasında Şarköyspor ile Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor kozlarını Karadeniz 2 Nolu Saha’da paylaştı. Nefes kesen mücadeleyi Şarköyspor 5-4 kazanarak 3 puanı almayı başardı. Şarköyspor 3 puanla 3. sırada yer alırken, Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor puansız olarak 4. basamakta yer aldı. 
Bir diğer maçta Atletik Yıldızspor ile Marmaraereğlisi Belediyespor karşı karşıya geldi. Karadeniz 2 Nolu Saha’da oynanan müsabakayı Marmaraereğlisi Belediyespor 3-1 kazanmayı bildi ve 3 puanla 2. sırada yer aldı. Atletik Yıldızspor ise puansız olarak 5. sırada kaldı.
Grubun son maçında ise Tekirdağ Yılmaz Spor Kulübü, Aslan Yıldızspor’u ağırladı. Karadeniz 2 Nolu Saha’da oynanan maçta Aslan Yıldızspor rakibini adeta paramparça etti ve maçı 17-0 kazanarak tarihi bir galibiyet aldı. Aslan Yıldızspor 3 puanla zirvede yer alırken Tekirdağ Yılmaz Spor Kulübü puansız olarak 6. sırada kaldı.

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği C Grubu 1. Hafta Sonuçları

Şarköyspor 5-4 Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor
Atletik Yıldızspor 1-3 Marmaraereğlisi Belediyespor
Tekirdağ Yılmaz Spor Kulübü 0-17 Aslan Yıldızspor

ERGENE GENÇLİK LİDERLİĞİ ALDI
D Grubu’nda Çorlu 59 Buçuk Spor Kulübü, Yeşiltepespor, Çorluspor 1947, Ergene Gençlikspor, Çorlu Trakya Balkanspor ve Çorlu İdman Ocağıspor takımları mücadele ediyor.

D Grubu ilk hafta müsabakalarında Çorlu İdman Ocağıspor ile Çorlu 59 Buçuk Spor Kulübü kozlarını General Basri Saran Stadı’nda paylaştı. Müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Çorlu İdman Ocağıspor bu sonuçla 1 puanla 4. sırada yer alırken, Çorlu 59 Buçuk Spor Kulübü ise 1 puanla 3. sırada kaldı.
Bir diğer maçta Yeşiltepespor ile Çorlu Trakya Balkanspor karşı karşıya geldi. General Basri Saran Stadı’nda oynanan mücadeleyi Yeşiltepespor 2-1 kazanarak 3 puanı almayı bildi. Yeşiltepespor 3 puanla 2. sırada yer alırken, Çorlu Trakya Balkanspor puansız olarak 5. sırada yer aldı. 
Grubun son maçında ise Çorluspor 1947 takımı Ergene Gençlikspor’u konuk etti. General Basri Saran Stadı’nda oynanan müsabakayı Ergene Gençlikspor 4-1 kazanarak 3 puanı kaptı ve liderliğe yerleşti. Çorluspor 1947 ise puansız olarak 6. basamakta yer aldı.

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği D Grubu 1. Hafta Sonuçları

Çorlu İdman Ocağıspor 1-1 Çorlu 59 Buçuk Spor Kulübü
Çorlu Trakya Balkanspor 1-2 Yeşiltepespor
Çorluspor 1947 1-4 Ergene Gençlikspor

ÇORLU ESENTEPE DOLUDİZGİN
E Grubu’nda Çorlu Fenerspor, Sağlıkspor, Çorlu Güven Spor Kulübü, Çorlu Altınoranspor, Çorlu Esentepespor ve Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor yer alıyor.

E Grubu ilk hafta maçlarında Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor ile Çorlu Fenerspor karşı karşıya geldi. Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor 2-1 kazanmayı başardı. Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor 3 puanla 3. sırada yer alırken, Çorlu Fenerspor puansız olarak 4. sırada kaldı. 
Bir diğer müsabakada Çorlu Esentepespor ile Sağlıkspor kozlarını Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda paylaştı. Çorlu Esentepespor rakibine acımadı ve maçı 6-0 galip tamamladı. Çorlu Esentepespor 3 puanla zirveye yerleşirken, Sağlıkspor puansız olarak 6. basamakta kaldı.
Grubun son maçında ise Çorlu Güven Spor Kulübü ile Çorlu Altınoranspor karşılaştı. Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi Çorlu Altınoranspor 3-0 kazanarak 3 puanı kaptı ve 2. sırada yer aldı. Çorlu Güven Spor Kulübü puansız olarak 5. sırada kaldı.

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği E Grubu 1. Hafta Sonuçları

Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor 2-1 Çorlu Fenerspor
Çorlu Esentepespor 6-0 Sağlıkspor
Çorlu Güven Spor Kulübü 0-3 Çorlu Altınoranspor

ÇATAKLI İLE GENÇLİK HİZMETLERİ YENİŞEMEDİ
F Grubu’nda Fevzipaşaspor, Karaağaçspor, Çerkezgücüspor, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor, Çataklıspor, Çerkezköy 1923 Gençlikspor ve Kapaklı Sitespor mücadele ediyor.

F Grubu’nun ilk hafta maçında Kapaklı Sitespor ile Karaağaçspor karşı karşıya gelecekti. Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda başlaması gereken müsabaka Karaağaçspor’un maça çıkmaması dolayısıyla oynanmadı ve Kapaklı Sitespor mücadeleyi 3-0 hükmen kazandı. Kapaklı Sitespor 3 puanla zirvede yer alırken, Karaağaçspor puansız olarak 6. sırada yer aldı.
Bir diğer mücadelede Çerkezgücüspor ile Çerkezköy 1923 Gençlikspor kozlarını Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda paylaştı. Çerkezgücüspor mücadeleyi 1-0 kazanarak 3 puanı aldı ve 2. sırada yer aldı. Çerkezköy 1923 Gençlikspor ise puansız olarak 5. basamakta yer aldı.
Grubun bir diğer maçında Çataklıspor ise Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor’u ağırladı. Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda oynanan mücadele nefes kesti ve 3-3 beraberlikle sona erdi. Çataklıspor 1 puanla 3. sırada yer alırken, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor da aldığı 1 puanla 2. sıraya yerleşti.
Grupta Fevzipaşaspor ise ilk haftayı BAY geçti.

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği F Grubu 1. Hafta Sonuçları

Kapaklı Sitespor 3-0 Karaağaçspor
Çerkezgücüspor 1-0 Çerkezköy 1923 Gençlikspor
Çataklıspor 3-3 Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor
Fevzipaşaspor - BAY

10 GOL ATILAN 2 MAÇ OLDU
Son grup olan G Grubu’nda ise Kapaklıspor, Kapaklı Kartalspor, Sarayspor 1953, Büyük Yoncalıspor, Saray İstiklalspor, Saray Belediyespor, Tekirdağ Marmaraspor ve Küçük Yoncalıspor yer alıyor.

G Grubu ilk hafta maçlarında Kapaklıspor ile Kapaklı Kartalspor kozlarını Saray Şehir Stadı’nda paylaştı. Kapaklı Kartalspor mücadeleyi 4-1 kazanarak 3 puanla 3. basamakta yer aldı. Kapaklıspor ise puansız olarak 6. sırada yer aldı.
Bir diğer müsabakada Sarayspor 1953 takımı ile Büyük Yoncalıspor karşı karşıya geldi. Saray Şehir Stadı’nda oynanan mücadelede Büyük Yoncalıspor 10-0 kazanarak rakibini adeta sahadan sildi. Büyük Yoncalıspor 3 puanla zirvede yer alırken, Sarayspor 1953 puansız olarak 8. basamakta yer aldı.
Grupta Saray derbisinde ise Saray İstiklalspor ile Saray Belediyespor Saray Şehir Stadı’nda kozlarını paylaştı. Müsabakayı Saray İstiklalspor 2-1 kazanarak 3 puanı aldı ve 4. sırada yer aldı. Saray Belediyespor ise puansız olarak 5. sırada yer aldı. 
Grubun son maçında ise Tekirdağ Marmaraspor ile Küçük Yoncalıspor karşılaşacak. Saray Şehir Stadı’nda oynanan mücadele gol yağmuruna sahne oldu. Tekirdağ Marmaraspor müsabakayı 10-1 kazanmayı bildi. Tekirdağ Marmaraspor 3 puanla 2. sırada yer alırken, Küçük Yoncalıspor puansız olarak 7. sırada yer aldı.

2023-2024 sezonu U12 Minikler Şenliği G Grubu 1. Hafta Sonuçları

Kapaklıspor 1-4 Kapaklı Kartalspor
Sarayspor 1953 0-10 Büyük Yoncalıspor
Saray İstiklalspor 2-1 Saray Belediyespor
Tekirdağ Marmaraspor 10-1 Küçük Yoncalıspor

Kaynak: İlkay Danacılar