TED Tekirdağ Koleji kampüsünde gerçekleşen açılış töreninde tanıtım filmi ve öğrencilerinin mesajları gösterildi. Öğrencilerden oluşturulan koro, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu; ‘’Eğitim meşalemiz bugün açtığımız okulumuzla birlikte 45 noktada aydınlanıyor. Okullarımızda insan yetiştirmeye çalışıyoruz, diploma vermeye değil. Değerleri, inancı ve kültürü olmayan bir toplum yaşamaz ama cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmayan bir toplum da şahlanamaz. Bunlar bir bütündür, bunlar bu milletin özüdür, bu milletin geleceğidir’’ dedi. 

ted2

Her türlü afet durumunda Türk evlatlarının yanında olduklarını belirten Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:
‘’Biliyorsunuz bir afet olduğu zaman, boyalı boyalı insanlar koşa koşa afet bölgesine gidip ağlarlar. Bırakın kardeşim insanlar eşini defnetsin, evladını defnetsin, duasını etsin, acısını yaşasın. Gidip onlara biz sizinleyiz gibi şov yapıp 10 gün sonra kaybolmayı bırakın. Ama biz Soma’daki evlatlarımızı hala okutuyoruz. Biz Elazığ’daki evlatlarımızı hala okutuyoruz, üniversite sonuna kadar okutuyoruz. Bu depremde de herkes gibi, hepiniz gibi elimizden geldiğince yardım ettik. Sonra 1500 misafir öğrencimizi deprem bölgesinden okullarımıza aldık ayrıca üniversitemize de 100’e yakın öğrenci aldık misafir olarak. Bütün bunların dışında deprem bölgesinde yetim kalmış 1000 çocuğumuzun ama üniversite okuyan değil, ana okulundan lise sona kadar. Çünkü biliyorsunuz bütün STK’lar üniversite öğrencilerine veriyor. Anaokulundan lise sona kadar 8 yıl ortalamayla şuanda 840 öğrencideyiz, bine çıkacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber bu bin öğrencimize burslar veriyoruz. Ama sadece para vermiyoruz, şuanda yüzlerce psikolog ve psikiyatrik danışmanımızla, gönüllü danışmanlarımızla akademik, sosyal ve psikolojik mali destek programı uyguluyoruz. Niye bu çocuklar bu vatanın çocukları. Bu çocuklarımız, Allah bir daha vermesin bir afet yaşadılar ve ebeveynlerini kaybettiler. Anneannelerinin, babaannelerinin, anne veya baba yaşıyorsa onun yanındalar. 

ted

Pehlivanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 ‘’Bizim simgemiz meşaledir, bizim meşalemizin diğer meşalelerden tek bir farkı vardır. Bütün meşaleler petrol ürünleri ile yanar Türk Eğitim Derneği’nin meşalesi gönül yağıyla yanar. Umuyorumki biz eğitimciler evlatlarımıza sahip çıkarak bu vatan için hayatını vermiş olan şehitlerimize haklarını helal ettirmeyi başarabiliriz. İşte bu toprak, bu bayrak, bu vatan o zaman önder bir ülke olabilir. Umuyorumki evlatlarımızla beraber koltuk sevdasıyla değil, vatan bilinciyle eğitimi dizayn ederiz. Eğitimin bir bütün olduğunu, eğitimin hep beraber yapılması gerektiğini, eğitimin bir sosyal mütabakatla gerçekleştirilmesi gerektiğini bilmek mecburiyetindeyiz. Marifet üniversite mezunu yapmak değil, marifetin insan yetiştirmek olduğunu her zaman anlamalıyız. Marifet sadece asgari ücrete mahkum insanlar işe almak değil, ülkeyi kalkındıracak, üretim yapacak bireyler yetiştirmek olduğunu hep beraber anlarız. Ama umutsuzluğumuz yok, çaresizliğimiz yok, devletimizle, siyasi partilerimizle, ilkelerimizle, inancımızla bunu başaracağımıza inanıyorum.’’

Editör: Trakya Gazetesi