TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, TÜRSAB Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Nazilli ve Fuarcılık Satış Direktörü Elif Ağfaloğlu ile Kırklareli’nde ziyaretlerde bulundu.

20 - 22 Eylül’de  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) tarafından İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek “ 1. Balkan Turizm Borsası Fuarı”na katılımları için, Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Belediyesine ziyaret gerçekleştirildi.

TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, TÜRSAB olarak TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş iştiraki ile 2015 yılından beri güçlü bir şekilde turizm fuarları düzenlediklerini ifade etti.

Aydın, TTI İzmir, TTI Outdoor, TTI Health, Mezopotamya Gastronomi fuarlarının bunların başında geldiğini söyledi.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek 1. Balkan Turizm Borsası Fuarı’nın bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, “Balkanlara sınır komşusu olan bölgemizdeki illerimizin fuarda temsil edilmesi, turizm anlamında bölgemize çok büyük katkı sunacaktır. Biz de bu doğrultuda bölgemize bağlı illerimizi ziyaret ederek fuarımıza katılmaları doğrultusunda çağrı yapıyoruz. Turizmin her alanının temsil edileceği fuarımıza Balkan ülkelerinden çok ciddi bir şekilde ilgi mevcut. Gerek belediyeler, gerekse turizm profesyonelleri kendilerini tanıtmak için yarış halindeler. Biz de bölgemizdeki turist sayısının artması, sürdürülebilir turizm yapabilmek ve kentlerimizin ekonomilerine katkı yapabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sebeple Edirne’nin mevcut katılımında sonra Kırklareli’nin de fuarımızda temsil edilmesi için Sayın Valimizi ve Sayın Belediye Başkanını ziyaret ederek fuarımız hakkında bilgi verdik“ diye konuştu.

Aydın, fuar hakkında şu bilgileri verdi:

“1. Balkan Turizm Borsası Fuarımız, 20 – 22 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.  Fuarımız sektöre yepyeni bir kaynak yaratılarak sektörel iş birlikleri imkanlarının artırılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Bir turizm borsası niteliğinde planlanan ve kısa zamanda önemli bir marka haline gelmesi beklenen fuar, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ilişkileri güçlendirirken aynı zamanda bölgede bulunan ve komşu olan tüm ülkelerin turizm profesyonellerinin tek alanda bir araya gelmesine olanak tanıyacaktır. Yapılacak olan fuarımızda, ülkeler, şehir belediyeleri, oteller, restoranlar, sağlık turizmi tesisleri ve turizm alanındaki tüm paydaşların stantlarının yanı sıra, ikili görüşmelerin yapılacağı görüşmeler ve toplantılar da olacak.”

Aydın,  Trakya’da bulunan sektör temsilcilerini fuara davet etti.

Trakya Gazetesi Haber Merkezi

Editör: Trakya Gazetesi