29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni, Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün ev sahipliğinde Süleymanpaşa ilçesindeki bir otelde yapıldı.
Tören, Vali Soytürk ve eşinin davetlileri karşılaması ile başladı.
Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kısa film izlendi.
Kısa film gösteriminin ardından konuşan Vali Soytürk, bundan tam bir asır önce dünyanın bütün büyük sömürgeci devletlerinin ülkeyi parçalamak ve işgal etmek için bir araya geldiklerini, ancak Ulu Önder Atatürk ve onun emrindeki büyük Türk milletinin olağanüstü gayretleri ile İzmir’de denize döküldüklerini söyledi.
Vali Soytürk, şunları kaydetti:
“Bu ruh, çok şükür bugün de var. Yüz yıl sonra da olacak. Bugün yüzüncü yıl kutlamalarında onu gördüm ki gençliğimizde, insanımızda, yaşlımızda, kadınımızda, tüm toplumumuzda Cumhuriyet’in heyecanı var. 28 Ekim 1918’de Ulu Önder Atatürk, Suriye’den Kilise gider. Orada ünlü bir sözü var. Diyor ki; ‘Bu Türkmen iline vardığım gün, bu milletteki gördüğüm uyanıklık sonucunda bir kez daha iman ettim ki Türk milleti asla ölmeyecektir.’ Bugün ben de Tekirdağ’da yüzüncü yıl kutlamalarındaki coşkuyu gördükten sonra inanıyorum ki Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Bugün törenlerde emeği geçen bütün herkese şükranlarımı arz ediyorum. Bu duygunun, bu coşkunun 100 yıl daha devam etmesi duygusuyla hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.”
Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.
Mesajın okunmasının ardından Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu birbirinden güzel eserlerden oluşan dinleti sundu.
Kabul töreninde Vali Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk masaları ziyaret ederek davetlilerle bir süre sohbet etti ve Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Davetliler de teşekkür ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Daha sonra Cumhuriyet’in 100. Yılı Kutlamaları kapsamında düzenlenen havai fişek gösterisi izlendi.
Kabul töreni, Vali Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün davetlileri uğurlamasının ardından sona erdi.
“Tüm toplumda Cumhuriyet heyecanı var”
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, gençlerde, yaşlılarda, kadınlarda, toplumun tüm kesimlerinde Cumhuriyet heyecanı olduğunu söyledi
Tahmini Okuma Süresi: dakika
Yorumlar