Keşan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ticari işletmelerin israfa yönelik yoğunluk yaratması sonrasında, su parkındaki çeşmenin 1 lira ücret karşılığında hizmet vererek gelirinin ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitiminde kullanılması amaçlanıyor.

Açıklamada, “Şehir dışından yüzlerce bidon ile su alan ticari işletmeler engellenecek. Amaç 1 TL kazanmak değil; israfı önlemek ve disipline etmek. Şehir dışından yüzlerce bidon ve hatta tankerle gelen ticari işletmeler halkımızı su kuyruklarına mahkum ediyor. Çeşmelerden 5 litresi 1 TL olarak belirlenen temsili ücret ile toplanacak gelir, KİSEV aracılığı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitimine desteğe dönüştürülecek” ifadeleri kullanıldı.

2019 yılının ekim ayında Terfi-3 birimi bahçesinde hem içme suyu ihtiyacının karşılanması hem de çocuk ve yetişkinlerin hoşça vakit geçirmesi amacıyla su parkının inşa edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Açıldığı günden bu yana vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılayan ve büyük bir ilgi gören su parkımız, halkımıza hizmet etti. Fakat şehrimizin bazı noktalarında rastladığımız su israfı görüntülerine maalesef su parkında da rastladık. Özellikle son zamanlarda çeşmeden alınan sularla arabaların yıkandığı şikayetleri geldiği gibi, onlarca bidon su alınarak ticari amaca hizmet etmek üzere kullanıldığını da öğrendik. Tankerlerle su alınarak taşındığını ve içmek için değil ticari amaç için israf edildiğini tespit ettik. Bu noktada, gereken önlemleri almak için suyu ücretli yapma kararını aldık. Bu ücreti sembolik olarak 1 lira ile sınırladık.
Kar etme amacımız yoktur, uygulama tamamen suyun kötüye kullanımını önlemek içindir. Çeşmemizden toplanan gelirleri de KİSEV (Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı) aracılığı ile ihtiyacı olan öğrencilerimize eğitim desteği olarak aktaracağız. Ülkemizde olduğu gibi Keşan’ımızda da tükenen su kaynaklarımıza dikkat çekmek için oldukça büyük bir kampanya başlatarak vatandaşlarımızı su tasarrufuna çağırmıştık. Her damlası değerli olan su kaynaklarımızın dikkatli kullanılması konusunda vatandaşlarımızı uyarmaya devam ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz sokak sokak gezerek, halı, araç ve bahçe yıkayarak su israfı yapan ev ve iş yerlerine
uyarılarda bulunuyor. Çağrımıza cevap vererek, su tasarrufu konusunda bizlere yardımcı olan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.”

Trakya Gazetesi Haber Merkezi

Editör: Trakya Gazetesi