Tekirdağ’da “canlar yaşasın” eylemi Tekirdağ’da “canlar yaşasın” eylemi

Tekirdağ’da etkili olan sağanak, fırtına ve soğuk hava adeta yaşamı durma noktasına getirdi. Hafta sonu olumsuz hava koşulları nedeniyle sokak ve caddeler boş kaldı. Süleymanpaşa sahili en sessiz günlerinden birini yaşadı. 
BALIKÇILAR AÇILAMADI
Olumsuz hava koşulları balıkçıları ve balık fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Fırtına ve sağanak nedeniyle denize sadece bir iki küçük tekne açılabildi. Balığın az olması fiyatlara da yansıdı. 
Süleymanpaşa sahilindeki balıkçı tezgahlarında sardalya 150, istavrit 100, Karadeniz somon 250, hamsi 150, çupra 250-300, levrek 250-300 ve uskumru 200 liradan satıldı. Fırtına ve sağanağın devam etmesi durumunda balık fiyatlarının biraz daha artacağı belirtildi. 
İlker Balıkçılık sahibi Ömer Marangoz, gazetemize yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle cuma gecesi denize yalnızca bir iki teknenin açılabildiğini söyledi. Bu teknelerin kıyıya güzel balıkla döndüğünü anlatan Marangoz, şöyle konuştu:
“Hava şartları balığın fiyatını da etkiliyor. Çok az balıkçı açılabiliyor.  Onların getirdiği balık da talebi karşılamıyor, bu nedenle fiyat artıyor. Vatandaş en çok hamsi ve istavrit tercih ediyor. Mevsim balıkları bunlar. Karadeniz’den, Boğaz’dan, Tekirdağ açıklarından balık geliyor. Şarköy, Silivri Tekirdağ açıklarından hamsi geliyor. Yerli hamsi bunlar.  Ancak eskiye göre balık çok azaldı. Eski balıklar yok artık. Mezgit, fener, mercan, uskumru iyice kayboldu. Hakiki uskumru yok.”
Marangoz, “sosyete balığı” olarak bilinen lüferi ise daha çok restoran ve otellerin tercih ettiğini belirterek, “Lüferin pişirilmesi, sunulması kolay. Beyaz et, güzel ama pahalı. Herkes alamaz 300-400 liraya” dedi.

Kaynak: İlkay Danacılar