Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 7 asil ve 7 yedek olmak üzere toplam 14 müteşebbis heyeti temsilcisinin seçileceği Veliköy OSB Müteşşebbis Heyeti Toplantısı’na katıldı.
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü tarafından yapıldı. 
Toplantıda konuşan Vali Soytürk ise yaklaşık 9 aydan beri Tekirdağ’dan görev yaptığını anımsattı. 
Tekirdağ’da en önemli konulardan, en önemli ekonomik faaliyetlerinden biri sanayi olduğu için sanayi ile ilgili uzun zamandır çalıştığını, okuduğunu, kafa yorduğunu ve görüşmeler yaptığını anlatan Soytürk, şöyle devam etti:
“En son yaklaşık 10 gün önce Sayın Bakanımız yanında değerli Bakan Yardımcısı, Genel Müdürleri ve Strateji Başkanı ile beraber bir heyet ile geldiler. Hem bazı firmalarımızı ziyaret etme fırsatı bulduk hem de OSB’ler ve bazı sanayiciler ile buluşma fırsatımız oldu. Orada Sayın Bakanımıza Tekirdağ’daki sanayicilerin sorunlarını birebir anlatmak fırsatımız oldu. Sayın Bakanımızın talimatı ile o konuştuğumuz konuları daha da somutlaştırarak ele almak ve sonuçlandırmak üzere de 23’ünde tekrar Bakan Yardımcımızın başkanlığında bir heyet geliyor inşallah onları tek tek ele alalım konuşalım istiyoruz.  Bu arada Sayın Bakan Yardımcımız gelmeden önce OSB’lerimiz ile bir toplantı daha yaptık bu toplantıya, elektrik firmasını, Telekom firmasını, gaz firmasını ve DSİ’nin yetkililerini de çağırdık. Her OSB’deki bu konudaki sorunları bir rapor haline getirdik bir aksilik olmazsa Bakan Yardımcımızın geldiği toplantıya DSİ Bölge Müdürümüz ile, Ankara’da bu işe bakan Daire Başkanımızı da çağıracağız.”

Vali Soytürk, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Sanayicimiz için sorun olan sanayi suyu ile ilgili problemi çözmek adına Meriç suyundan yapılan projeler ne aşamada, neler yapılabilir onları beraber bir değerlendireceğiz. Ayrıca arıtmalar, arıtmalardan çıkan çamurlarla ilgili de bir talebimiz oldu. Bunlarla ilgili de somut neler yapılabilir hangi destekler hangi krediler alınabilir onları 23’ünde görüşeceğiz. Yine OSB’lerdeki kamulaştırmalarla ilgili neler yapılabilir nasıl desteklenir bunu da konuşacağız. Sanayicilerimiz de olacak hepimiz orada olacağız. İnşallah faydalı bir görüşme olur diye düşünüyoruz. Ben 9 aydır diyorum ki; sanayicimizin mevzuat içerisinde ve vicdana sığan her talebi bizim için emirdir. Onla ilgilenmek bizim görevimizdir bize gelen bu sorunları bir görüşüyoruz yazıyoruz, bazen Ankara’ya gidiyoruz. Bir kısmından netice alıyoruz, bir kısmı hala görüştüğümüz konularda var. Bu tavrımız, bu kanaatimiz devam ediyor. Tekrar ediyorum ben sanayicilerin hepsinin mevzuata ve vicdana uygun her taleplerinizle ilgilenmeyi kendime bir görev sayıyorum. Bu anlamda bir çekinme olsun istemem.”

Hayvan bakılan sokakta ilaçlama yapıldı Hayvan bakılan sokakta ilaçlama yapıldı

Vali Soytürk, sözlerini şöyle tamamladı:
“Son olarak da; bugün bir seçim oluyor. Daha önce defalarca OSB seçimlerine katıldım, bir demokratik yarış. Türkiye yakın bir tarihte bir seçim gerçekleştirdi, hakikaten örnek bir seçim oldu. İnsanlar geldi oyunu kullandı. Kargaşa olmadan, kavga gürültü olmadan herkes hakkına razı oldu. Bazen böyle bu seçimlerden sonra gönül kırgınlıkları olabilir, hepiniz sanayicisiniz, iş adamısınız, komşusunuz arkadaşsınız, bu gönül kırıklıklarının olmamasını seçilene saygı göstermesini, seçilenlerin de seçilmeyen tarafı kucaklamasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyor, hayırlı olsun diyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi