Toplam 5 grupta mücadele edecek takımlar ilk sırada şampiyon olup, daha sonra Bölge Şampiyonası’na katılmaya çalışacaklar.

Tekirdağ 2. Amatör hafta sonu futbola doyuracak Tekirdağ 2. Amatör hafta sonu futbola doyuracak

ASLAN YILDIZ’DAN 13 GOL
A Grubu’nda ilk hafta mücadelesinde Aslan Yıldızspor, Müreftespor’u ağırladı. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan maçta Aslan Yıldızspor rakibine gol oldu yağdı ve mücadeleyi 13-0 kazandı. Aslan Yıldızspor 3 puanla zirveye yerleşirken, Müreftespor puansız olarak son sırada kaldı.  

Bir diğer maçta ise ilk hafta mücadelesi Şarköy derbisine sahne oldu. Şarköyspor ile Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor Şarköy Sahası’nda kozlarını paylaştı. Nefes kesen maçı Şarköyspor 4-3 galip tamamlamayı bildi. Şarköyspor 3 puanla 2. sırada bulunurken, Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor Şarköy puansız olarak 7. sırada yer aldı.

Grupta Batı Marmaraspor ile Tekirdağ Gücüspor kozlarını Marmaraereğlisi Sahası’nda paylaştı. Müsabaka başladığı gibi golsüz sona erdi. Batı Marmaraspor 1 puanla 6. sırada yer alırken, Tekirdağ Gücüspor 1 puanla 5. sırada yer aldı. 

Grubun son maçında ise Kumbağspor ile Akçeşmespor Karadeniz 1 Nolu Saha’da karşı karşıya geldi. Müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi. Kumbağspor 1 puanla 3. basamakta yer alırken, Akçeşmespor 1 puanla 4. basamakta yer aldı.

Tekirdağ U13 Ligi A Grubu 1. Hafta Sonuçları  

Aslan Yıldızspor 13-0 Müreftespor
Şarköyspor 4-3 Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor
Batı Marmaraspor 0-0 Tekirdağ Gücüspor
Kumbağspor 2-2 Akçeşmespor

B GRUBU DA GOLLERE SAHNE OLDU
B Grubu’nda ise 100. Yılspor ilk hafta mücadelesinde Büyük Çınarlıspor’u konuk etti. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan mücadeleyi 100. Yılspor 7-0 kazanarak 3 puanla 3. sırada yer aldı. Büyük Çınarlıspor ise puansız olarak 7. sırada yer aldı.

Bir başka Tekirdağ temsilcisi Süleymanpaşa Namık Kemalspor ise Atletik Yıldızspor’u Karadeniz 1 Nolu Saha’da ağırladı. Süleymanpaşa Namık Kemalspor rakibine acımadı ve 8-0 galip geldi. Süleymanpaşa Namık Kemalspor 3 puanla zirveye yerleşirken, Atletik Yıldızspor puansız olarak son sırada yer aldı. 

B Grubu’nda ilk hafta mücadelesi aynı zamanda bir Hayrabolu derbisine sahne oldu. Derbide Çerkezmüsellim Spor Kulübü ile Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor kozlarını Hayrabolu Sahası’nda paylaştı. Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor maçı 8-1 kazanarak mükemmel bir zafer elde etti ve 3 puanla 2. basamakta yer aldı. Çerkezmüsellim Spor Kulübü ise puansız olarak 6. sırada yer aldı.

Grubun son maçında ise Marmaraereğlisi Belediyespor ile Tekirdağ İdman Yurduspor, Marmaraereğlisi Sahası’nda karşılaştı. Tekirdağ İdman Yurduspor mücadeleyi 3-0 galip tamamladı. Tekirdağ İdman Yurduspor 3 puanla 4. sırada yer alırken, Marmaraereğlisi Belediyespor puansız olarak 5. sırada yer aldı.

Tekirdağ U13 Ligi B Grubu 1. Hafta Sonuçları  

100. Yılspor 7-0 Büyük Çınarlıspor
Çerkezmüsellim Spor Kulübü 1-8 Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor
Süleymanpaşa Namık Kemalspor 8-0 Atletik Yıldızspor
Marmaraereğlisi Belediyespor 0-3 Tekirdağ İdman Yurduspor

ÇORLU BELEDİYE YEDİ BİTİRDİ
C Grubu’nda ise Çorlu bölgesi takımları karşılaşacak. İlk hafta maçında Çorlu Esentepespor ile Yeşiltepespor General Basri Saran Stadı’nda kozlarını paylaştı. Çorlu Esentepespor maçı 4-0 galip tamamlayarak 3 puanla 2. sırada yer aldı. Yeşiltepespor puansız olarak 8. sırada yer aldı.

Bir diğer müsabakada Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor General Basri Saran Stadı’nda Çorlu 59 Buçuk Spor Kulübü’nü ağırladı. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Takımlar 1’er puanla 4 ve 5. sırada yer aldı. 

Grupta Sağlıkspor ile Çorlu İdman Ocağıspor Ergene Sahası’nda karşılaştı. Çorlu İdman Ocağıspor maçı 3-0 kazanarak 3 puanla 3. basamakta yer aldı. Sağlıkspor ise puansız olarak 7. sırada yer buldu. 

Grubun son maçında favorilerden Çorlu Belediye Futbol Kulübü, Ergene Gençlikspor’u Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda konuk etti. Çorlu Belediye Futbol Kulübü rakibine acımadı ve maçı 7-1 kazandı. Çorlu Belediye Futbol Kulübü 3 puanla zirvede yer alırken, Ergene Gençlikspor puansız olarak 9. sırada kaldı.

Grupta Muratlı Halk Eğitimispor haftayı BAY geçti ve 6. sırada yer aldı.

Tekirdağ U13 Ligi C Grubu 1. Hafta Sonuçları  

Çorlu Esentepespor 4-0 Yeşiltepespor
Çorlu Halk Eğitimi Gücüspor 1-1 Çorlu 59 Buçuk Spor Kulübü
Sağlıkspor 0-3 Çorlu İdman Ocağıspor
Çorlu Belediye Futbol Kulübü 7-1 Ergene Gençlikspor
Muratlı Halk Eğitimispor - BAY   

FEVZİPAŞA 12 ATTI
D Grubu’nda ise Çataklıspor ile Çorlu Fenerspor Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde karşılaştı. Çorlu Fenerspor maçı 5-1 kazanarak 3 puanla 4. sırada yer aldı. Çataklıspor ise puansız olarak 6. sırada yer aldı.

Grubun en iddialı ekiplerinden Fevzipaşaspor deplasmanda Çorlu Gençlerbirliğispor’a konuk oldu. Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi Fevzipaşaspor 12-0 kazandı ve liderliğe yükseldi. Çorlu Gençlerbirliğispor puansız olarak 9. sırada yer aldı. 
 
Bir diğer mücadelede Çerkezgücüspor ile Ergene Velimeşespor kozlarını Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde paylaştı. Çerkezgücüspor maçı 7-0 alarak 3 puanla 3. sırada yer aldı. Ergene Velimeşespor ise puansız olarak 7. sırada yer aldı. 

Grupta Ergenegücü Ulaşspor ise ilk hafta maçında Çerkezköy 1923 Gençlikspor’u Ulaş Sahası’nda konuk etti. Çerkezköy 1923 Gençlikspor mücadeleden 9-0 galip ayrılarak 3 puanla 2. sırada yer aldı. Ergenegücü Ulaşspor ise puansız olarak 8. sırada kaldı.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor ise ilk haftayı BAY geçerek 5. sırada yer aldı.

Tekirdağ U13 Ligi D Grubu 1. Hafta Sonuçları  

Çataklıspor 1-5 Çorlu Fenerspor
Çorlu Gençlerbirliğispor 0-12 Fevzipaşaspor
Çerkezgücüspor 7-0 Ergene Velimeşespor
Ergenegücü Ulaşspor 0-9 Çerkezköy 1923 Gençlikspor
Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor- BAY

E GRUBU DİĞER GRUPLARA NAZARAN AZ GOLLÜ GEÇTİ
E Grubu mücadelesinde ise Kapaklı derbisinde Kapaklı Sitespor ile Kapaklıspor kozlarını Kapaklı Sahası’nda paylaştı. Mücadele golsüz sona ererken ekipler 1’er puanla 5 ve 6. basamakta yer aldı.

Grupta ilk haftada bir derbi daha oynandı. Saray derbisinde Saray İstiklalspor ile Saray Belediyespor Saray Şehir Stadı’nda karşılaştı. Derbi 2-2 eşitlikle sona erdi. Takımlar 1’er puanla 3 ve 4. sırada yer aldı. 

Bir diğer Kapaklı takımlarının kapışmasında Karaağaçspor ile Kapaklı Kartalspor kozlarını Kapaklı Sahası’nda paylaştı. Kapaklı Kartalspor maçı 5-0 kazanarak 3 puanla zirvede yer aldı. Karaağaçspor ise puansız olarak 8. sırada yer aldı.

Grubun son maçında ise Büyük Yoncalıspor, Tekirdağ Marmaraspor’u Saray Şehir Stadı’nda konuk etti. Büyük Yoncalıspor maçı 2-1 kazanarak 3 puanla 2. basamakta yer aldı. Tekirdağ Marmaraspor ise puansız olarak 7. basamakta yer aldı.

Tekirdağ U13 Ligi E Grubu 1. Hafta Fikstürü  

Kapaklı Sitespor 0-0 Kapaklıspor
Saray İstiklalspor 2-2 Saray Belediyespor
Karaağaçspor 0-5 Kapaklı Kartalspor
Büyük Yoncalıspor 2-1 Tekirdağ Marmaraspor

Kaynak: İlkay Danacılar