Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK/KCK’nın ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.  
Bu kapsamda İstanbul ve çevre illerden terör örgütüne eleman temini yapanlarla, Tekirdağ'da terör örgütünün “şehir gençlik yapılanması” alanında sorumlu olarak faaliyet gösterenler tespit edildi. 
Ayrıca Tunceli-Pülümür kara yolunda bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kesme ve yağma olaylarına katıldığı tespit edilen, terör örgütü içerisinde faaliyet yürütürken çeşitli terör olaylarına katılan şüpheliler ile ülke içinde ve dışında örgütsel çağrılar doğrultusunda  gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde terör örgütü propagandası yaparak slogan atanlar ve sosyal medya platformları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
İstanbul'da 3, Van'da 1, Ağrı'da 1 ve Tekirdağ'da 12 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında Marmaraereğlisi HDP İlçe Başkanının da bulunduğu 17 şüpheli yakalandı. 
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, toplatma kararı olan muhtelif yayınlar, örgütsel afişler, örgütsel pankartlar ele geçirildi. Şüphelilerden 9’u emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: Trakya Gazetesi