Tekirdağ’daki göçmenlerin durumu masaya yatırıldı Tekirdağ’daki göçmenlerin durumu masaya yatırıldı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi’ndeHayırseverler Prof. Dr. Türkan Dağoğlu ve Prof. Dr. Temel Dağoğlu tarafından yaptırılan 3 katlı 15 odalı Fitnat Hanım Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 25. 26. ve 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş, Hayırseverler Prof. Dr. Temel Dağoğlu ve Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Hayırseverlerin ailesi ve yakınlarının katılımı ile gerçekleşti. 
Açılışta Hayırseverler Prof. Dr. Temel Dağoğlu ve Prof. Dr. Türkan Dağoğlu bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer bir konuşma yaparak yurdun hayırlı olmasını temenni etti.
Ardından konuşan Vali Soytürk;“ 9 aydan beri Tekirdağ’da çalışıyorum. Tekirdağ’la  ilgili 9 aydan beri gördüğüm Tekirdağ bir tarım şehridir, turizm şehridir, sanayi şehridir ama bir taraftan da eğitim şehridir. Çok özel bir üniversitemiz var, 32 bine yakın öğrencimiz var, çok güzel bir yerleşkemiz var, kampüsümüz var ve biz her Eylül ayında öğrencileri yurtlara istisnasız nasıl yerleştirebiliriz, dışarıda kalan olursa onu nereye koyabiliriz diye düşünürüz. Onunla ilgili çalışırız. Geçen Eylül ayında da çalışmıştık, çok şükür hiçbir boşluk kalmadan bütün öğrencilerimizi bir çatı altına koymuştuk. Bu yıl 1500 kişilik bir yurdumuzun inşaatı inşallah Eylül ayına kadar bitecek, dolayısıyla hatırı sayılır bir kapasite artışı olmuş olacak. Belediyemiz onun yollarını da yapıyor, şimdiden çalışmalarına başladı. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla eğitim anlamında kim ne yapıyorsa Allah razı olsun diyoruz. Barınma konusu da çok önemli, burada kız öğrencilerimiz kalacaklar, eğitim-öğretimlerine devam edecekler. Bu anlamda Sayın Prof. Dr. Türkan Dağoğlu’na ve Değerli Eşi Prof. Dr. Temel Dağoğlu’na teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Allah iyi hizmetler vermeyi nasip etsin.” İfadelerini kullandı.
Tekirdağ Büyükşehir Beled,ye Başkanı Candan Yüceer ise konuşmasında “Prof. Dr. Türkan Dağoğlu ve Prof. Dr. Temel Dağoğlu’nun kızların eğitimine verdikleri önemin bir simgesi olan Fitnat Hanım Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını gururla gerçekleştirdik. Bu anlamlı günde, milletvekili arkadaşlarım ve değerli dostlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk.  Geleceğin güçlü ve eğitimli kadınlarını yetiştirmek için attığımız bu adım, ülkemizin aydınlık yarınlarına katkı sağlayacaktır. Eğitimin gücüyle, genç kızlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” Sözlerini söyledi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yurdun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi