Okul sayısının yetersizliği ve eğitim kalitesinin giderek düştüğü belirtilen Tekirdağ’ın yöneticileri, Bakan Tekin’e bu durumu güzelce anlatıp, eğitim konusunda gerekli adımların atılmasını sağlamalı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 13 Ekim Cuma günü Tekirdağ’ı ziyaret edecek. Programına saat 09.30’da Valilik ziyareti ile başlayacak olan Tekin, ardından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılacak.
Bakan Tekin saat 11.15’de AK Parti İl Başkanlığını, saat 12.00’de MHP İl Başkanlığını ziyaret edecek.
Cuma namazını Malkara Gazi Ömer Bey Camisi’nde kılacak olan Tekin, saat 14.00’de Malkara Belkıs Emine Çelik İlkokulu, saat 16.00’da da Çorlu Necati Perihan Kervancı Ortaokulunun açılışını yapacak.
Okul sayısının yetersizliği ve eğitim kalitesinin giderek düştüğü belirtilen Tekirdağ’ın yöneticileri, Bakan Tekin’e bu durumu güzelce anlatıp, eğitim konusunda gerekli adımların atılmasını sağlamalı.
Eğitim kalitesi her geçen gün geriye giden Tekirdağ’da okul sorunu bir türlü çözülemedi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, bu soruna ilişkin yaptığı açıklamada, 63 okul için yıkım kararı alındığını fakat bunların yerine sadece 8 okul inşa edildiğini belirtmişti.
“63 OKUL İÇİN YIKIM KARARI VAR, 8 OKUL YAPILDI”
Bu durumu eğitimde ciddi bir krizin yaşandığının göstergesi olarak değerlendiren Yontar, şu ifadeleri kullanmıştı:
“63 okul için yıkım kararının verildiği, yıkılan binaların yerine sadece 8 okul yapıldığı, inşaatı devam eden okul sayısının 6, ihalesi fesih olan okul sayısının 4, ihale tarihi alınan okul sayısının 2, yatırım programına alınan okul sayısının 19 ve yatırım programına alınmaya çalışılan okul sayısının sadece 15 olduğu görülmektedir. Bütün okulların bugün bittiğini varsaysak ve hepsini alt alta toplasak bile toplam okul sayısı 54 olmaktadır. Yani bu bile yıkılan okul sayısından 9 eksiktir”
“BAŞARI SIRASINDA GERİYE GİDİYORUZ”
Yontar, şu değerlendirmelerde bulunmuştu:
“Bu durumun sonucu olarak öğrencilerimiz hınca hınç dolu sınıflarda ders yapmaya zorlanmaktadırlar. Aşırı kalabalık sınıflar hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımız açısından sağlıklı bir eğitim öğretimin yürütülmesi için uygun değildir. Yıkılan okulların yerine yapılan 8 okul yaraya merhem olmaktan hayli uzaktır. Bu anlamda ihale aşamasında olan okulların ihaleleri bir an önce tamamlanmalıdır. Yatırım programına alınan söz konusu okullarda da bir an önce inşaat çalışmaları başlatılmalıdır. Tekirdağ’da eğitim konusunda yaşanan sorunlar sadece okul binaları ile de sınırlı değildir. Şehrimizde önceki yıllara nazaran, girilen sınavlarda başarı sıralamalarında yaşanan gerilemeler, öğretmenlerimizin çalışma koşullarının her geçen gün daha da zorlaşması buna karşın hayatlarının devam ettirme noktasında alım güçlerinin azalması ve buna bağlı yaşamış oldukları motivasyon eksikliğinin eğitim kalitesini ister istemez düşürmesi, imkanlarını zorlayarak öğrencilerini özel okullara kaydettirmeye çalışan velilerin yaşamış oldukları ekonomik ve sosyal zorluklar, okullarda verilemeyen öğünler, öğrencilerin ve velilerin bu konuda artan şikayetleri, velilerin servis giderlerini dahi karşılamakta zorlanması, okul çevrelerinin güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanması yönündeki talepler ve daha niceleri.”