Tekirdağ Anadolu Lisesi 1984 yılında eğitim ve öğretime başladı. Okul, öğrencilerinin en iyi üniversitelere girmelerini sağlamak amacıyla “Üniversite Tanıtım Fuarı” düzenliyor. Bugün (30 Nisan Salı) Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek fuar, 11.00-16.00 saatleri arasında konuklarını ağırlayacak. 
Fuarda Türkiye’nin en büyük ve en köklü üniversiteleri hakkında bilgiler aktarılacak. Öğrenciler doğru üniversite seçiminin yanı sıra doğru meslek seçimi hakkında da bilgi sahibi olacak. 

Fuara şu üniversiteler katılacak:
Acıbadem Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, 

Bezmiâlem Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Demiroğlu Bilim Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul Atlas Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Topkapı Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kadir Has Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mef Üniversitesi, 

Tekirdağ U13 Ligi’nde 4. Hafta tamamlandı Tekirdağ U13 Ligi’nde 4. Hafta tamamlandı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Ulus Kıbrıs Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi.

Tekirdağ Anadolu Lisesi 2023 yılında 163 mezun verdi, 2024 yılında ise 197 mezun verecek.
Tanıtım fuarının düzenlenmesinde bütün öğretmen, öğrenciler ve rehberlik servisi aktif şekilde yer aldı. 
Türkiye geneli yakinen takip edilen bir eğitim fuarı. Bu sene yapılacak etkinlik için çevre il ve ilçelerde bulunan okullar bekleniyor. Katılımın 10 bin civarında olacağı ön görülüyor. Özel okullar ve dershaneler de bu fuara katılacak.

Kaynak: Özge Ebecek