Tekirdağ 2. Amatör Küme 2023-2024 sezonu 4. hafta maçları ile kaldığı yerden devam etti.

A GRUBU’NDA İDMAN YURDU ZİRVEYİ ELE GEÇİRDİ
2. Amatör Küme A Grubu’nda 6 puanla grupta 2. sırada bulunan Tekirdağ İdman Yurduspor, grupta 4 puanla 4. sıradaki Müreftespor ile karşılaştı Müsabaka 3 Nisan Çarşamba günü 13 Kasım Sahası’nda oynandı. Tekirdağ İdman Yurdu mücadeleyi 4-1 kazanarak 9 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Müreftespor ise 4 puanla 5. sırada yer aldı.
Bir diğer 4 puanlı ve 3. sıradaki ekip olan Bıyıkalispor ise 3 puanla 5. sırada yer alan Tekirdağ Gündoğduspor’a konuk oldu. Müsabaka 3 Nisan Çarşamba günü 13 Kasım Sahası’nda oynanırken Bıyıkalispor mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Bıyıkalispor 7 puanla 3. sırada yer alırken, Tekirdağ Gündoğduspor 3 puanla 6. basamakta kaldı. 
Grupta alt sıraları yakından ilgilendiren maçta ise 1 puanla 6. sırada yer alan Süleymanpaşa Namık Kemalspor, grupta puansız olarak 7. sırada yer alan Hoşköy 1923 Spor’u ağırladı. Mücadele 4 Nisan Perşembe günü oynanırken Süleymanpaşa Namık Kemalspor rakibini gole boğdu ve maçı 6-1 kazanmayı bildi. Süleymanpaşa Namık Kemalspor 4 puanla 4. basamağa yükselirken, Hoşköy 1923 Spor puansız olarak 7. sırada kaldı. 
Grupta 7 puanla haftaya zirvede Aydoğdu Gençlikspor haftayı BAY geçerek 2. sıraya geriledi.

2. Amatör Küme A Grubu 4. Hafta Sonuçları  
Tekirdağ Gündoğduspor 1-2 Bıyıkalispor
Süleymanpaşa Namık Kemalspor 6-1 Hoşköy 1923 Spor 
Tekirdağ İdman Yurduspor 4-1 Müreftespor
Aydoğdu Gençlikspor - BAY

B GRUBU’NDA ZİRVE KAPIŞMALARI  
2. Amatör Küme B Grubu’nda 7 puanlı lider Şalgamlı Gençlikspor, 1 puanla 5. sırada yer alan Nusratlıspor’u konuk etti. Mücadele 3 Nisan Çarşamba günü günü Hayrabolu Sahası’nda oynanırken maçı Şalgamlı Gençlikspor 3-1 kazanarak 10 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Nusratlıspor ise 1 puanla 5.  sırada yer aldı. 
Bir diğer 7 puanlı ekip olan 2. basamaktaki Tekirdağ Gençlik Gücüspor ise grupta henüz puanla tanışamayan 6. basamaktaki Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor
ile karşılaştı. 3 Nisan Çarşamba günü Şarköy Sahası’nda oynanan müsabakayı Tekirdağ Gençlik Gücüspor 4-0 kazanarak gruptaki iddiasını korudu ve 10 puanla 2. basamakta yer aldı. Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor ise puansız olarak 6. basamakta kaldı.

Aslan Yıldızspor yeni sezona hazırlanıyor Aslan Yıldızspor yeni sezona hazırlanıyor

2. Amatör Küme B Grubu 4. Hafta Sonuçları  
Şalgamlı Gençlikspor 3-1 Nusratlıspor 
Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor 0-4 Tekirdağ Gençlik Gücüspor
Tekirdağ Kartalspor - Yavuzspor 

C GRUBU’NDA GOL YAĞMURU
2. Amatör Küme C Grubu’nda ilk üç maçını kazanan 9 puanlı Ergenegücü Ulaşspor, 1 puanla 5. basamakta yer alan Çorlu Trakya 2022 Spor’u konuk etti. Mücadele 3 Nisan Çarşmaba günü Ulaş Sahası’nda oynandı. Ergenegücü Ulaşspor maçı 4-0 kazanarak 12 puanla zirvedeki yerini korudu.Çorlu Trakya 2022 Spor 1 puanla 5. sırada kaldı.  
Grupta 7 puanla 2. basamakta bulunan Çorlu Güven Spor Kulübü ise, 1 puanla 6. basamakta yer alan Aşağı Sevindiklispor ile karşılaştı. Müsabaka 3 Nisan Çarşamba günü Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda oynanırken, müsabakayı Çorlu Güven Spor Kulübü 3-1 kazandı. Çorlu Güven Spor Kulübü 10 puanla 2. sırada yer alırken, Aşağı Sevindiklispor 1 puanla 6. sırada yer aldı.
Grubun son maçında ise grupta 4 puanla 3. sırada yer alan Ergene Esenspor, sahasında 3 puanla 4. sırada yer alan Ergene Belediyespor ile kozlarını Ergene Sahası’nda paylaştı. 3 Nisan Çarşamba günü oynanan maçı Ergene Esenspor 6-0 kazanarak gövde gösterisi yaptı. Ergene Esenspor 7 puanla 3. basamakta yer alırken, Ergene Belediyespor 3 puanla 4. basamakta yer aldı. 

2. Amatör Küme C Grubu 4. Hafta Sonuçları  
Ergenegücü Ulaşspor 4-0 Çorlu Trakya 2022 Spor
Ergene Esenspor 6-0 Ergene Belediyespor
Aşağı Sevindiklispor 1-3 Çorlu Güven Spor Kulübü 

D GRUBU’NDA FEVZİPAŞA RÜZGARI
2. Amatör Küme D Grubu’nda 7 puanlı lider Fevzipaşaspor, 4 puanla 4. sırada yer alan Samsunlular Yaşar Doğuspor ile karşılaştı. Taraftarların gole doyduğu 4 Nisan Perşembe günü Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde oynanan maçı Fevzipaşaspor 7-3 kazanarak 10 puanla liderliğini korudu. Samsunlular Yaşar Doğuspor 4 puanla 4. sırada kaldı.
Grupta 7 puanla 2. basamakta yer alan Taşkıranlar Samsungücüspor ise puansız olarak 6. sırada yer alan Çerkezköy 1923 Gençlikspor’a konuk oldu. 3 Nisan Çarşamba günü Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi Taşkıranlar Samsungücüspor 6-1 kazanarak zirve takibini korudu ve 10 puanla 2. basamakta yer aldı. Çerkezköy 1923 Gençlikspor ise puansız olarak 6. basamakta yer aldı.  
Grubun son maçında ise 6 puanla 3. sırada yer alan Çataklıspor, 1 puanla 5. sıradaki Çerkezgücüspor ile kozlarını 3 Nisan Çarşamba Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda paylaştı. Müsabakayı Çataklıspor 4-0 kazanarak ilk 2 iddiasını korudu ve 9 puanla 3. sırada yer aldı. Çerkezgücüspor ise 1 puanla 5. sırada yer aldı.

2. Amatör Küme D Grubu 4. Hafta Sonuçları  
Samsunlular Yaşar Doğuspor 3-7 Fevzipaşaspor 
Çataklıspor 4-0 Çerkezgücüspor
Çerkezköy 1923 Gençlikspor 1-6 Taşkıranlar Samsungücüspor

E GRUBU’NDA YONCALI DOLUDİZGİN 
2. Amatör Küme E Grubu’nda 9 puanla lider olan Küçük Yoncalıspor, puansız olarak 6. basamakta yer alan Tekirdağ Marmaraspor’u 4 Nisan Perşembe günü Saray Şehir Stadı’nda konuk etti. Küçük Yoncalıspor mücadeleyi 5-0 kazanarak 12 puanla zirvedeki yerini korudu. Tekirdağ Marmaraspor puansız olarak 6. sırada kaldı. 
Bir diğer 9 puanlı ekip olan ve 2. sırada yer alan Güngörmezspor ise 3 puanla 5. sırada yer alan Büyük Yoncalıspor’a konuk oldu. 2 Nisan Salı günü Saray Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi Güngörmezspor 1-0 kazanmayı başardı. Güngörmezspor 12 puanla 2. sırada yer alırken, Büyük Yoncalıspor 3 puanla 5. sırada yer aldı. 
Grubun son maçında ise 3 puanla 4. sırada yer alan Çukuryurtspor, yine 3 puanla 3. sırada bulunan Saray İstiklalspor’u ağırladı. 3 Nisan Çarşamba günü Saray Şehir Stadı’nda oynnan mücadeleyi Çukuryurtspor 2-1 kazanarak önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Çukuryurtspor 6 puanla 3. sıraya yükselirken, Saray İstiklalspor 3 puanla 4. sıraya geriledi.

2. Amatör Küme E Grubu 4. Hafta Sonuçları  
Çıkuryurtspor 2-1 Saray İstiklalspor 
Büyük Yoncalıspor 0-1 Güngörmezspor
Küçük Yoncalıspor 5-0 Tekirdağ Marmaraspor

Kaynak: İlkay Danacılar