Bu sezon Süper Amatör Lig’de mücadele edecek Tekirdağspor, 1 Ekim Pazar Günü ilk hafta mücadelesinde 100. Yıl Spor ile karşı karşıya gelecek.      
Sezona 14 takımla başlanacağı açıklanırken, Kumbağspor ve Ergene Pınarspor’un ligden çekilmesiyle Süper Amatör Lig 12 takımla oynanacak.
Süper Amatör Lig’de 2023-2024 sezonu dört aylık aranın ardından 1 Ekim Pazar günü başlayacak. Tekirdağ Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada, sezon öncesi Kumbağspor ile Ergene Pınarspor’un ligden çekildiğini ifade etti. 
Karamehmetoğlu, “Marmara Ereğlisi Belediyespor ise lisansları yetiştiremediği için bu hafta maça çıkmayacak. Lige üç takım katılmaz ise bu sezon Tekirdağ Süper Amatör Lig’de küme düşme olmayacak’’ dedi. 
TEKİRDAĞSPOR SAHNE ALIYOR
Ligin ilk haftasında Kapaklı Sitespor, Şarköyspor ve Karadeniz Gençlikspor rakiplerinin maça çıkmamasından ötürü haftayı da üçer puanlık hükmen galibiyetler ile kapatacaklar. Birinci haftanın zorlu karşılaşmasında şampiyonluk adayı Tekirdağspor, 100.Yılspor ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 13 Kasım Stadyumu’nda saat 17.00’de başlayacak.
Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor ise evinde Hayrabolu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nü konuk edecek.
 13 Kasım Stadyu’munda oynanacak karşılaşma saat 15.00’de başlayacak. Bu sezon ligin iddialı ekiplerinden olacak Çorluspor ise ilk haftada Muratlı Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.
Zorlu karşılaşma Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu’nda pazar günü saat 15.00’de oynanacak.  Ligin ilk hafta maçında ise Çerkezköy derbisinde 1911 Çerkezköyspor ile Kızılpınarspor karşı karşıya gelecek. Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde pazar günü oynanacak karşılaşma saat 15.00’de başlayacak.

Editör: Trakya Gazetesi