Gerçekleştirdiği ziyarette esnafla tek tek el sıkışarak kendisini tanıtan ve projelerinden bahseden Bilge, sanayi esnafının sorunlarını, fikirlerini ve tavsiyelerini can kulağıyla dinledi. “Projelerimle Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak.” dedi.
Süleymanpaşa’ya Barış İyi Gelecek” sloganıyla yola çıkan İyi Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Barış Bilge, sanayi sitesindeki ziyaretine 100. Yıl Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim binasından başladı. Burada Kooperatif Başkanı Bilal Aydın ile bir görüşme sağlayan Bilge, Tekirdağ’daki bir çok konu ile ilgili istişarede bulundu. Özellikle sanayi esnafının sorunları üzerine gerçekleşen sohbetin devamında Süleymanpaşa’daki yol ve otopark sorunu, kamu binalarının lokasyonları arasındaki mesafe ve bu mesafenin yol açtığı sıkıntılardan bahsedildi. Bilge, Aydın’ın yanından sanayi esnafını da dinlemek üzere ayrıldı.
Öncelikle 100. Yıl Mahallesi Yeni Sanayi Camii’nde kılınacak olan Cuma Namazı’na hazırlık yapan vatandaşlarla bir araya gelen ve kısa bir sohbet eden Bilge, sonrasında cemaatle birlikte cuma namazını kıldı. Cami çıkışında dağıtılan lokmalardan yiyen Avukat barış Bilge, namazdan çıkan sanayi esnafına da “Allah kabul etsin.” dedi.
Süleymanpaşa , 100. Yıl Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyarete başlayan Bilge, girilmedik dükkan, sıkılmadık el bırakmadı. Öncelikle özgeçmişi ve projelerinin olduğu tanıtım broşürünü takdim eden Bilge, tanıştığı her işçiye, her patrona, her sanayi müşterisine samimiyetle hedeflerinden bahsetti. Bir belediye başkanı olarak sadece seçimden önce değil, seçimden sonra da sık sık ziyarette bulunacağını dile getiren Bilge, bir çok kişiye şahsi cep numarasını vererek telefonunun ve kapısının her daim açık olduğunu, derde düşenin elinden geldiğince yardımcısı, ihtiyacı olanın da destekçisi olacağını vurguladı. 
Süleymanpaşa için; parti gözetmeksizin ve gece gündüz fark etmeksizin daima dürüstçe ve özveri ile çalışacağını belirten Bilge, her bir esnafa tek tek mega projelerinden bahsederek, “Süleymanpaşa bir marka olacak.” Dedi.
Gerçekleştireceği Sahil Projesi, Sosyal Süleymanpaşa Projesi, Vakıf Üniversitesi Projesi, Alt Yapı Hizmetleri, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler, Dijital Erişim, Sosyal Gelişim, Deprem ve Kentsel Dönüşüm planları ve Üzüm Köyü ile Süleymanpaşa’nın Sosyal Adalet ve Eşitlik Kenti olacağını dile getiren Bilge, tüm Türkiye’de örnek alınan, daha modern bir kent yaratacağını kaydetti.
“Dijital Süleymanpaşa” projesi ile beyanname, imar ve faturalar için ortaya çıkan uzun kuyrukların Süleymanpaşa tarihine gömüleceğini belirten Bilge, genç beyinlere; proje geliştirme, takip etme, uygulama ve gelir elde etme modeli sunacağının sözünü verdi.
Süleymanpaşa sahilini canlandıracağını dile getiren Bilge, Büyükşehir Belediyesi kullanım hakkı verdiği takdirde 6 ay içinde sahil dönüşüm projesini tamamlayacağını ve 1 yıl içinde de kullanıma açacağını dile getirdi. “Yaşayamadığınız sahili; eşinizle, dostunuzla, çocuklarınızla yaşamanız için, sıcacık mekanlarda iki çay içip hoş sohbetin belini kırmanız için hepimizi memnun edecek ve “Oh be” dedirtecek projeler gerçekleştireceğim. Güzel hatıralar biriktireceğiniz, istihdam alanları  yaratacağımız projeler ile güzel Süleymanpaşa’mıza katkıda bulunacağım. 78 mahallede yaşayan 250 bin Süleymanpaşalı vatandaşımız artık gün yüzü görecek. Geleceğe miras kalacak olan Üzüm Köyü projemle üzüm bağlarımızın eşsiz güzelliği, bağ bozumunun coşkulu kutlamaları ile dillere destan olacak, turizmde ve ekonomide dev kalkınma yaşanacak.” sözleri ile projelerinden bahseden İyi Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Barış Bilge, 1 yıl içinde sözünü verdiği projeleri gerçekleştiremezse istifa edeceğini söyledi.
Artık meydanın gençlere bırakılması gerektiğini savunan esnaf, İyi Parti’nin genç ve dinamik adayı Bilge’yi oldukça olumlu tepkilerle karşıladı. Bilge’yi gören sanayi esnafı ilgilendiği işi bırakıp yanına koştu, desteklerini belirtti. Gerçekleşen görüşmelerde fikir alışverişi yapıldı, tavsiyeler ve sorunlar dinlendi. Vatandaş mevcut ekonomik ve sosyal durumundan bahsetti. Bilge dertlerini dinledi, notlar aldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i şehrimize beklediklerini dile getiren sanayi esnafı, Bilge’yi her zaman görmek istediklerini dile getirdiler.
 İyi Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Barış Bilge, sanayi esnafı ziyaretinden sonra Barbaros Mahallesi’nde ziyaretlerini sürdürdü.
Barış Bilge kimdir?
Barış Bilge 1984 yılında Tekirdağ Süleymanpaşa’da doğdu. Annesi Ev Hanımı Nevesel Bilge, Karaevli mahallesinden; babası İş Adamı Cengiz Bilge, Kumbağ mahallesi sakinlerindendir. İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, liseyi Tekirdağ Anadolu Lisesinde okudu. Lisansını İstanbul Yeditepe Üniver sitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2002-2007 yılları arasında derece ile tamamladığı öğreniminin ardından, memleketi Tekirdağ'a geri döndü. Süleymanpaşa’ da 15 yıldan fazla hizmet veren avukatlık ofisi bulunuyor. Ayrıca; turizm, tuğla ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Bilge Şirketler Grubunun ortaklarındandır. Uzun yıllardır Tekirdağ Emniyet Hizmetleri Destekleme Derneği’nin Başkanlık faaliyetlerini yürüttü. Tekirdağ Barosunun komisyonlarında çalıştı. Çok iyi derecede İngilizce biliyor. 2024 yılı yerel seçimlerinde adaylığını açıkladı.

“Yeşil vatanda” çevre temizliği “Yeşil vatanda” çevre temizliği

trakyagazetesi-“Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak”2

trakyagazetesi-“Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak”3

trakyagazetesi-“Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak”4

trakyagazetesi-“Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak”5

trakyagazetesi-“Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak”6

trakyagazetesi-“Süleymanpaşa Türkiye’ye örnek olacak”7

Kaynak: Özge Ebecek