Şeref Çetin, Süleymanpaşa’da görev yapan muhtarlarla kahvaltı programında bir araya geldi. 
Des Otel'de düzenlenen programda konuşan Çetin, 30 yıldır inşaat mühendisi olarak bu şehirde hizmet verdiğini ve Süleymanpaşa'nın sorunlarını çok iyi bildiğinin söyledi. 
Çetin, "Bu şehrin sorunlarını tespit ettik. Belediye başkanlığımız döneminde Süleymanpaşa'nın sorunlarını ortak bir akılla bilimin ışığında birlikte çözeceğiz" dedi.
MAHALLE MECLİSLERİ PROJESİ 
Toplantıda projelerinde bahseden Şeref Çetin, şöyle devam etti:
"Süleymanpaşa'da merkezde bulunan mahallelerimizde mahalle meclislerini kuracağız. Mahallelerimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını hep beraber tespit edip çözüm üreteceğiz. Ortak aklı çok önemsiyoruz. Belediyeler, sadece seçilen belediye başkanı ve belediye meclisi ile değil, o şehrin ortak aklı ile yönetilir. Biz de, ortak akılla, vatandaşlarımızla iç içe, istişareler gerçekleştirerek, hep beraber Süleymanpaşa'yı yöneteceğiz." 
Köylerin kaderine terk edildiğini ve üretimin günden güne düştüğünü belirten Şeref Çetin, global çapta bir gıda krizi ile karşı karşıya olduğumuzu ve çözümün yerelde tekrar üretimi teşvik etmek olduğunu söyledi. Çetin, "Ülkemizde ve dünyada üretim zinciri kırılmış durumda. Çiftçimiz üretmiyor çünkü kazanamıyor. Köylerde üretimi yeniden canlandıracak, üreticilerimizin kazancını arttıracak projelerimiz var. Üreticilerimiz, Süleymanpaşa Belediyesinin desteği ile üretim yapacak. Süleymanpaşa Belediyesi de çiftçilerimizin ürünlerinin pazarlanmasını sağlayacak. Köylerimize sahip çıkmak zorundayız. Köylerimiz kalkınırsa Süleymanpaşa kalkınır" ifadelerini kullandı. 
Tarihi Ertuğrul Mahallesi'nin, eski Tekirdağ görünümüne kavuşturulacağını ve turizme kazandırılacağını belirten Çetin, "Bu şehrin çok eski bir tarihi var. Ertuğrul Mahallesi, eski Tekirdağ’ın en güzel görüntüsüne sahip bir bölge. Bu bölgeye belediye olarak gerekli dokunuşları yapıp Ertuğrul Mahallemizi kent turizmine kazandıracağız. Tarihi evler, restoran, kafe ve butik otelleri ile Trakya'nın turizm merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.
Süleymanpaşa'nın çok güzel bir sahil şeridine sahip olduğunu ancak bu avantajdan yararlanamadığını belirten Çetin şunları söyledi: 
"Çevre yolundan her gün 10 bin ile 15 bin arası araba geçiyor. Ancak bu arabalardan 50 tanesi dahi şehir merkezine girmiyor. Şehir merkezinde insanların saatlerce vakit geçireceği, yemek yiyeceği alanlar mevcut değil. Süleymanpaşa'da yaşayan bizler, çok güzel bir sahil şeridine sahibiz ancak ne yazık ki sahilimizi ihtiyaçlarımıza uygun kullanamıyoruz. Sahilimizde insanların vakit geçireceği, bir şeyler yiyip içeceği, her keseye uygun alanlar oluşturacağız. Özellikle İstanbul'dan gelecek misafirlerimiz için Süleymanpaşa'yı, sahilimizi yaşam alanı, gezilecek birer cazibe merkezleri oluşturacağız."
"DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERECEĞİZ"
Bölgenin deprem diye bir gerçeğinin olduğunu belirten Şeref Çetin, "2004 yılından beri deprem konusu ile ilgili olarak çalışmalar hazırlıyorum. 30 yıldır inşaat mühendisi olarak bu şehirde çalışıyorum. Deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bilgiliyim. Bir an önce yapı denetim laboratuvarı kuracağız. Süleymanpaşa'daki binaların depreme dayanıklılığını test edeceğiz. Bölge ve ada bazlı, riskli bölgelerde kentsel dönüşümü başlatacağız. Süleymanpaşa'da yaşayan herkesin güvenli evlerde, mutlu bir yaşam sürdürmesi için çaşlışacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Trakya Gazetesi