Yahya Kemal Kültür Merkezi’nde 13 Ekim Cuma akşamı 18.30’da konuklarına kapılarını açan “Sanat Dersleriresim sergisinde yılların birikimi sergilendi.

4e2503ab-f87e-42d9-a0bc-1bfc6c4ccb8b
Anaokulu öğrencilerinden lise öğrencilerine kadar birçok çocuğun Aslıhan Mumcu’nun resim atölyesinde aldığı dersler tuvallerde sanata dönüştü. Kurdelesi yine atölye sahibi Aslıhan Mumcu tarafından kesilen sergide 55 farklı öğrencinin çizdiği rengarenk resimler sergilendi. 

89de52ca-d1f7-4631-b5fc-5232f1fc15da
Yoğun ilgi gören sergide gazetemize bir açıklamada bulunan resim sanatçısı Aslıhan Mumcu, şu ifadeleri kullandı:
“Atölyemde temel resim ve çizim eğitimi alan öğrencilerimin resimleri herkesin sanata erişebilmesi için ücretsiz olarak burada sergilendi. Daha önceki yıllarda İstanbul Kadıköy’de bir resim atölyesi açmıştım, oradaki dersler de ücretsizdi. Şu anda da çok makul fiyata verdiğim resim derslerine katılan öğrencilerimin ellerinden çıkan karma eserleri burada Tekirdağ halkının beğenisine sunmak istedim. Sergimiz bir akşamlığına Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yer aldı. Biz de uzun süre burada sergilenmesini isterdik fakat gece eserlerin başında bekleyebilecek kimse olmadığı için, bir gün olmasına karar verdik.

c3ecfbba-6907-439c-82bc-9d006a8c345c

Sergimizde 3 sene önce yapılan eserler de var, 1 ay önce yapılanlar da. Bu Tekirdağ’daki ikinci sergimiz. Geçen sene de Yeşil Akademi olarak bir sergi açmıştık. Orada sergilenen resimlerden bazılarına bu sergide de yer verdik. Kursa başlayan öğrencilerime öncelikle çizgi çalışması, sonrasında renk çalışması yaptırıp seviyelerini belirliyorum. Ona göre her bir öğrenciye farklı bir konu, farklı kompozisyon veriyorum ve dolayısıyla karşımıza çok farklı eserler çıkıyor. Ben onların hayal gücünü kağıtlara, tuvallere aktarmalarına destek oluyorum. Onlar da okul dışındaki zamanlarını kaliteli geçirmiş oluyorlar, bundan büyük keyif alıyorlar. Neticede emek, dikkat, yetenek, sabır ve keyif bir araya gelince ortaya harika şeyler çıkıyor. Çocuklar ve yetişkinler artık sanat konusunda çok bilinçliler ve bir yetenek gördüklerinde bunun üzerine gidiyorlar. Yetişkinler sanatın iyileştirici ve sakinleştirici gücüne geçmişe göre daha çok inanıyorlar. En önemlisi çocuklar da bunun farkında. Onların hevesi ve azmi sanatın elden ele gelişmesine ve büyümesine etki edecek. Gelecekte rengarenk, iyimser ve huzurlu bir dünya bizi bekliyor.”
“Sanat Dersleri” resim sergisinde eserleri sergilenen 7 yaşındaki minik sanatçı Elis Gökler, eserlerinin burada sergilenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. 

4ca21e3c-668c-42ec-bb06-a95af5ddb023
Elis Gökler, “Aslıhan öğretmenimle 2 senedir resim yapıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Derslerimiz de çok eğlenceli geçiyor. Bazen bir resmi bir günde, bazen birkaç haftada bitiriyorum, çok güzel olması için zaman gerekiyor. Geçen seneki sergide de resimlerim vardı, bu sene de birçok resmim sergilendi. Buraya gelenlere onları gösterebildiğim için çok heyecanlıyım. Resimlerimi beğenmeleri beni çok mutlu ediyor.” dedi.
Aslıhan Mumcu, ileriki senelerde de resim sergisi açmak istediğini ve öğrencilerinin ortaya çıkardığı eserlerden gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

aec7c3de-e45a-466d-9a21-c484c1e91f20

Editör: Trakya Gazetesi