Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa İlkokulu'nda yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Soytürk, burada yaptığı konuşmada, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin heyecanına ortak olduklarını söyledi. Kısa bir süre önce ilde göreve başladığını hatırlatan Soytürk, ilk işinin eğitimle ilgili konuları ele almak olduğunu aktardı.

Sorunların çözümü için hep birlikte çalışacaklarını anlatan Soytürk, "Okullarla ilgili bir deprem yönetmeliği uygunluk testi yapılmış. Bundan geçemeyen 250 okula çocuklarımızı sokmamışız. Güzel ve iyi bir hareket.  Bunun sonucunda bir kısmında güçlendirme çalışmaları bir kısmı da yeniden yapılmaya başlamış. Bize düşen, bunları en kısa süre içerisinde bitirip velilerimizin, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin istifadesine sunmak olacak." ifadesini kullandı.

Vali Soytürk, daha sonra sınıflarda öğrencileri ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

TEKİRDAĞ’DA 208 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

gazetebakış-Tekirdağ’da 208 bin öğrenci ders başı yaptı1

Tekirdağ’da öğrenciler, yaz tatilinin sona ermesinin ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başladı İl genelinde öğrenciler, tatilin ardından okuluna gelmenin heyecanını yaşadı. Erken saatlerde okul binalarına gelen öğrenciler, okulu ve arkadaşlarıyla buluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler dersliklere alındı. Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il genelinde 13.248 öğretmen, 461'i resmî 170'i özel olmak üzere 631 okulda 208.107 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verilmeye devam edeceğini söyledi.

 KIRKLARELİ VE EDİRNE’DE ÖĞRENCİLERİN OKUL HEYECANI

Trakya'da öğrenciler, yaz tatilinin sona ermesinin ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ders başı yaptı. Kırklareli'nde de 52 bin 702 öğrenci tatilin ardından okuluna gelmenin heyecanını yaşadı. Erken saatlerde okul binalarına gelen öğrenciler, okulu ve arkadaşlarıyla buluştu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler dersliklere alındı. Öğrencilerden Demir Arslanalp, okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini belirtti. Okulların açılmasının heyecanını yaşadığını ifade eden Arslanalp, tatil sürecinde oyunlar oynadığını kaydetti.

Edirne'de ise yeni eğitim öğretim döneminde 57 bin 840 öğrenci ders başı yaptı. Sabah saatlerinde okullara gelen öğrenciler törenlerin ardında sınıflarına geçti.

ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Trakya'da öğrenci servis araçları da denetlendi. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ulaşım hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Servislerde çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, ruhsat, ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı 'Dur' lambasının bulunup bulunmadığını, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığını kontrol etti. Denetimlerin belirli periyodlar ile devam edeceği belirtildi.

Muhabir: Özge Ebecek

Editör: Trakya Gazetesi