CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, engelli vatandaşların ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, engelli aylıkları ve evde bakım yardımı oranları belirlenirken engellinin hane içinde fert başına düşen gelirinin değil, kendi gelir durumunun esas alınmasını istedi.

Ekiplerin yaz mesaisi Ekiplerin yaz mesaisi

Nurten Yontar,  Engelliler Haftası dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda sorunları dile getirdi. Türkiye’de yaklaşık 10 milyona yakın engelli vatandaşın sorunlarını anlatan Yontar, “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan çalışma hayatına kadar pek çok alanda ciddi sorunlarla karşı karşıyalar” dedi.

ENGELLİ MAAŞINDA KENDİ GELİR DURUMU ESAS ALINMALI
Engelli maaşlarına da değinen Yontar, şöyle devam etti: 
“Binebilecekleri araçlar sorun. Eğitime katılım, gidebilecekleri okul sorun. Sosyal aktivitelere katılabilmek sorun. Sağlık sistemine ulaşabilmek büyük sorun. Aldıkları maaş yok denecek kadar az ve en büyük sorun. Protez temin edebilmek sorun. Kamuda istihdam edilebilmeleri sorun. Ayrıca, engelli aylıkları ve evde bakım yardımı oranları belirlenirken engellinin hane içinde fert başına düşen geliri değil, kendi gelir durumu esas alınmalıdır.”

Kaynak: Haber Merkezi