Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, memur ve emeklilerin 2024-2025 yıllarındaki mali ve özlük haklarına ilişkin gerçekleştirilen toplu pazarlık sürecinde, kamu işveren tarafının 14 Ağustos pazartesi günü kamu görevlilerinin geneline ilişkin taleplerini değerlendirmesini gerçekleştireceğini ve sonrasında da kendi teklifini sunacağını ifade etti.

Aileleriyle birlikte 25 milyonluk büyük bir kitlenin gözü kulağı kamu işveren tarafının teklifinde olacağını belirten Kartal, “Kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen yüzlerce talebi bulunuyor. Kamu çalışanları, büyük bir umutla kamu işveren tarafının teklifini ve toplu sözleşme masasından çıkacak sonucu bekliyor. Kamu çalışanları, hakkaniyete ve liyakate dayalı, kadrolu ve güvenceli bir kamu personel sistemi içinde piyasa gerçekleriyle bağdaşan, kendisi ve ailesinin rahatça yaşamasına yetecek bir ücrete kavuşmayı fazlasıyla hak ediyor” dedi.

“ALIM GÜCÜNÜN YÜKSELMESİNİ İSTİYORUZ”

Kartal, her zaman ve her şart altında kamu hizmetlerini en iyi şekilde sağlamayı amaç edinen çalışanların, maaşları en fazla eriyen kesim olmaktan kurtulmayı, alım gücünün yükselmesi ve üzerindeki ekonomik yükün hafiflemesi için biriken sorunlarının çözülmesine yönelik olumlu ve yapıcı kararlar istediklerini dile getirdi.

Kartal, şunları kaydetti:

“Pazarlıkların son aşamasına geldiğimiz bu süreçte kamu işveren tarafının, kamu çalışanlarının yıllar süren mağduriyetine son verecek adımlar atmasını, memur ve emeklilerimizi bilhassa hedeflenen enflasyon oranında zam sarmalından kurtaracak ve hayatın gerçekleriyle örtüşecek bir zam teklifi ile masaya gelmesini bekliyoruz.”

Muhabir: Özge Ebecek 

Editör: Trakya Gazetesi