Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Karahisarlı Mahallesi'ndeki lavanta tarlasında halk oyunları ekibinin gösterisinin de yer aldığı etkinlikte, temsili lavanta hasadı ve fotoğraf çekimi yapıldı, yerel sanatçılar sahne aldı.
Etkinlikte fotoğraf tutkunları mor renkli tarlada en güzel kareyi yakalamaya çalıştı, lavanta tarlasında oluşturulan dekorların önünde de bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.
Atlı timde şenlik alanındaydı
Şenliğe katılanlar, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Komutanlığından (JAKEM) geçici görevle "Heybet" ve "Kafkas" adlı atla kente gelen jandarma timiyle de fotoğraf çekildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın lavanta denilince ilk akla gelen iller arasında yer almaya başladığını söyledi.
Lavanta etkinliklerinin kentin tanıtımına da katkı sağladığını ifade eden Hacıoğlu, "İlimizde 1250 dekar alanda lavanta üretimi yapılıyor. Özellikle bu tarlalar içerisinde 20 tanesi donanımlı ziyarete açık. Bizim amacımız burada var olan lavanta potansiyelini önce İstanbul'a ve ardından Türkiye'ye sonrada tüm dünyaya duyurmak. Bu etkinlik kapsamında da fotoğraf yarışması da düzenleyerek şenliği ulusala taşımak istiyoruz. Herkesin bu eşsiz güzellik içinde keyifli zaman geçirmesini istiyoruz." dedi.
KADES uygulaması anlatıldı
Şenlikte, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının tanıtımı da yapıldı.
Ekipler, Tekirdağ Lavanta Şenliği'ne kadınlarla bir araya geldi.
Kadın haklarının korunması, koruyucu ve önleyici tedbir kararları, toplumsal farkındalığın artırılması ve şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen uygulamayla ilgili katılımcılara bilgiler verildi.
Ekipler, kadınlara KADES uygulaması ile ilgili broşür de dağıttı.
Kaynak: Anadolu Ajansı