Süleymanpaşa ilçesine 15 kilometre mesafede, geniş kumsalı, temiz deniziyle ünlü Kumbağ, Tekirdağlıların yanı sıra çevre illerden gelen misafirlerini de ağırlıyor. Kumbağ’a gelenler geniş kumsalında dinlenip, denize girdikten sonra çayını yudumluyor. 
Halk plajlarının yanı sıra dinlenme tesisleri ve pansiyonlar da bulunan bölgede, çeşitli turistik tesisler göze çarpıyor. 
Kumbağ, yaz aylarında İstanbul ve diğer çevre illerden gelen turistlerle kendi nüfusundan 25-30 kat daha fazla bir nüfusa sahip oluyor. 
İstanbul, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne gibi şehirlere yakınlığı ile bilinen Kumbağ'da su kayağı, rüzgar sörfü, tracking, yamaç paraşütü gibi doğa sporları yapmak da mümkün. 
Kumbağ’da isteyen tatilciler balık tutabilir, piknik yapabilir, deniz kenarında çayını yudumlayarak tatilin keyfini çıkarabilir.
Özellikle haziran, temmuz ve ağustos aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Kumbağ’da, pek çok işletme daha iyi konaklama hizmeti vermek için adeta yarışıyor. 
Bu da müşteriye konfor, kalite ve daha iyi hizmet olarak geri dönüyor. 

KUMBAĞ’IN TARİHİ 
Kumbağ, Ganos Dağlarının Marmara kıyılarında kurulmuş, tarihi oldukça eskiye dayanan küçük bir balıkçı köyüdür.
Kumbağ, 1913 yılında Balkan Savaşı öncesinde Kumbos isimli 600 haneli bir Rum balıkçı köyüyken 1923 yılına kadar devam eden sürede Yunanistan, Bulgaristan 1935 yılında da Romanya'dan göçmenlerle iskan edilmiştir.

Tekirdağ'ın Kumbağ kasabası 1993 yılında belediye olma hakkını elde etmiştir.

Yeni büyükşehir kanunuyla belediye teşkilatı kaldırılmış olan Kumbağ, mahalleye dönüştürülmüştür.

Tekirdağ’da “canlar yaşasın” eylemi Tekirdağ’da “canlar yaşasın” eylemi

COĞRAFYASI
Süleymanpaşa'ya 15 kilometre uzaklıktadır. Kumbağ, deniz seviyesinden 13 metre yüksektedir.  Özellikle Kumbağ’ın İstanbul'a yakınlığından dolayı İstanbul'dan gelen ziyaretçi sayısı fazladır. Bunun dışında başka ülkelerden gelenler de vardır. Yaz aylarında beldeyi sörfçüler sever. Yaz aylarında rüzgar, sörfçülerin seveceği tarzdandır. Ayrıca Tekirdağ köftesi meşhurdur. İstanbul ile Kumbağ arasında 160 Km mesafe vardır ve yolculuk 1 saat 45 dakika sürer (100 km/h ortalama hız ile).

Kaynak: İlkay Danacılar