Kanser, önceden bilinmekle beraber 20. yüzyılda dikkatleri üzerine çekmiştir. İnsanların en korktuğu hastalık sıralamasında ilk sırada yer alan kanser hastalıklarıyla nasıl mücadele edilir?. Kanser hastalığının bir  çok nedeni vardır. Genetiklik, çevresel ve kişisel faktörler kansere yol açabiliyor.
Kişisel faktörler tamamen bizlerin elindedir. Peki kansere davetiye çıkartmamak için ne gibi önlemler almalıyız?
Kansereden  Nasıl Korunabiliriz
Fiziksel aktivitelerimize dikkat etmeliyiz vücut ağırlığımız ideal kilo aralığı içinde sabit tutulması gerekiyor.
Haftada  3 gün en az 30 dakika yürüyüş, yüzme, bisiklete binme gibi egzersizler yapılmalı ve bu etkinlikler hayatınız boyunca sürmelidir.
Yeterli ve dengeli beslenilmelidir.
Yağ tüketimi azaltılmalı, yağlı etlerden uzak durulmalı, alınan yağlar günlük%30 kaloriyi geçmemelidir. Zeytinyağı, soya yağı, balık yağı ve ayçiçeği yağı gibi doymamış yağlar tercih edilmelidir.
Fazla yağlı kırmızı et yerine tavuk ve balık eti tercih edilmelidir.
Aşırı tuzdan kaçınmalı, günlük tuz tüketim miktarı 5 gramı geçmemelidir.
Bolca sebze ve meyve tüketilmelidir.
Sarımsak ve soğan çiğ olarak tüketilmelidir
Kepek ekmek tüketilmelidir.
Yiyecekleri kızartma kavurma yerine fırında ve haşlama gibi pişirme yöntemleri kullanılmalıdır.
Kalsiyum bakımından zengin gıdaların tüketimine dikkat edilmelidir günde 2 bardak süt içilmelidir.
Hazır yiyeceklerden uzak durulmalı, sigara, alkol gibi zararlı içecekler tüketilmemelidir. Bu zararlı alışkanlıklar kanserin en birincil nedenleri içinde yerini alırlar.
Kişisel ve çevresel temizliğe dikkat edilmelidir.
Cilt kanserine sebebiyet vermemek için güneşin zararlı ışınlarından korunmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.