6 yaşındaki ressamın ilk sergisi 6 yaşındaki ressamın ilk sergisi

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğinde, Denetimli Serbestlik Tekstil Atölyesi hizmete girdi.
Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan ve öncelikli kadın hükümlülerin katılımcı olarak yer alacağı tekstil atölyesinin açıldığını söyledi. 
Güneyli, şöyle devam etti:
“Tekirdağ İŞKUR aracılığı ile işverenlerden temin edilen ekipmanlar ile oluşturulan tekstil atölyesinde, mesleki yetersizlikten kaynaklı, istihdamda sorun yaşayan denetimli serbestlik altındaki (öncelikli kadın) yükümlülerin iş ve meslek sahibi olmaları için kurslar açılacak. Kursu bitirenlerin işe yerleştirilmeleri ve ayrıca İŞKUR hibe destek programlarından faydalanmaları hedefleniyor. Kursta üretilecek nevresim, kılıf, çarşaf ve diğer ürünler çocuk sevgi evleri, kadın sığınma evleri, öğrenci yurtlarına hibe edilecek.” 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ise Denetimli Serbestlik Tekstil Atölyesi’nde düzenlenecek kurslar ile denetimli serbestlik kapsamında bulunan ve ceza infaz kurumlarından salıverilen eski hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve yeniden suç işlemelerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti. 
Esen, şunları kaydetti:
“Öncelikli olarak kadınların mesleki eğitim almaları sağlanarak, mesleki yeterlilik kazandırılacaktır. Denetimli serbestlik kapsamındaki eski hükümlülerin, mesleki yeterlilik sahibi olmaları, istihdam edilebilirliklerini artıracak, istedikleri iş yerlerinde çalışabilecek ve kendi işlerini kurabileceklerdir.” 
Kurs sonunda, kursiyerlere İş Kulübü Eğitimi de verileceğini belirten Esen, İŞKUR’un “Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Desteği” hakkında, denetimli serbestlik tekstil atölyesinde kursiyer olan kadınlara bilgilendirme yapılacağını ve “Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Desteği”nden faydalanmak isteyenlerin başvurularının değerlendirileceğini ifade etti.
Açılış törenine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Cumhuriyet Başsavcı V. Uğur Özcan, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Cumhuriyet
savcıları, Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, KADEM İl Temsilcisi Av. Sümeyye Tekin, Ceza İnfaz Kurumu müdürleri ve personeli ile diğer paydaş kurum ve
STK yetkilileri katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi