Süleymanpaşa ilçesinde 36 yaşındaki Demirtaş, özel sektörde aradığını bulamayınca köyünde çiftçilik yapmaya karar verdi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüşerek 7 dönüm arazisine 2021 yılının aralık ayında 1850 aronya fidanı diken Demirtaş, bu eylül ayında yapacağı ilk hasadında 400 kilo aronya hedefliyor.

TAMAMEN ORGANİK

Demirtaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl özel sektörde çalıştığını, ardından istifa ederek çiftçilik yapmaya karar verdiğini söyledi.

Görüşmeler yaptığı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin kendisine aronya üretmesi konusunda tavsiyede bulunduğunu aktaran Demirtaş, “Ben de araştırdıktan sonra ekmeye karar verdim. Aralık 2021’de 1850 fidan diktik. İlk hasadımıza eylül ayının birinde başlayacağız. Meyvelerimiz olgunlaşmaya başladı. 400 kilogram ürün çıkar diye düşünüyoruz.’’ dedi.

Aronyaların bakımını kendilerinin yaptığını anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

‘’Her gün gelmiyoruz, sıcaklar çok fazla olduğu için haftada 2 kez sulama yapıyoruz. Otla mücadele yapıyoruz, ilaç atmıyoruz çünkü tamamen organik bir ürün.  Otlarla mücadele ediyoruz. Tekirdağ Bağcılık Araştırma Merkezi aronya ile üzüm suyuna karıştırıp aronya suyu yapıyor, onunla ilgili projelerimiz var. Kurutup satmayı da düşünüyoruz, yaş meyve olarak da satacağız. Bir sürü ürünü de yapılıyor.”

ÇİFTÇİLİK YAPARAK KENDİMİ BULDUM

Demirtaş, özel sektörde çalıştıktan sonra çiftçilik yapmanın kendisine çok iyi geldiğini ifade ederek, “Özel sektörden sonra şartlarım daha iyi oldu. Daha rahat hissediyorum kendimi. Kendimi buldum diyebilirim çiftçilikle. Kadın olarak mücadele etmek zor olmuyor, bir şekilde hallediyorum, eşim, ailem yardımcı oluyor’’ diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Yalçın

Editör: Trakya Gazetesi