HAYRABOLU
Hayrabolu İlçesi’nde Hayrabolu Belediyesi tarafından düzenlenen bayram programı çerçevesinde danslar edilecek, oyunlar oynanacak, yüz boyama, palyaço etkinlikleriyapılacak ve şişme oyun grubunda birbirinden güzel aktiviteler gerçekleştirilecek. Program 23 Nisan Salı Günü 14.00-17.00 arası Kapalı Pazar Yeri karşısındaki Hayrabolu Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesisleri (TESKİ) alanında gerçekleştirilecek.

H A Y R A B O L U
ŞARKÖY
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şarköy’de de doyasıya kutlanacak.
Şişme oyun alanı, yüz boyama, sihirbaz ve ateşbaz gösterisi, palyaço gösterisi, hayal kahramanları ve sürpriz hediyelerin olduğu birbirinden güzel etkinliklerle bayram coşkusu hep birlikte yaşanacak.
Etkinlikler 23 Nisan Salı günü saat 14.00’te Şarköy’deki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Şarköy
MARMARAEREĞLİSİ
Atamızın çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Marmaraereğlisi’nde dolu dolu yaşanacak.
Marmaraereğlisi’ndeki etkinlikler 12.30-21.30 arasında gerçekleşecek. 12.30’da Marmaraereğlisi Sahil Tören Alanı’nda Çocuk Şenliği ile başlayacak olan etkinlikler, 15.30’da Yeniçiftlik Lütfü Kurt Caddesi’nde açılışı yapılacak olan 23 Nisan Parkı’nda devam edecek. Açılış sonrasında Sultanköy Heykel Meydanı’nda Batı Marmaraspor-Basket Şovu ile devam edecek. Saat 20.00’de Yeniçiftlik Ek Hizmet Binası önünden fener alayı başlayacak. Akşam 20.30’da ise Hasan Yılmaz ve Hamiyet konseri ile şenlik son bulacak.
SÜLEYMANPAŞA
Süleymanpaşa da 23 Nisan coşkusunu zirvede yaşayacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında Saat 13.00 ve 17.00’de Sahil Dolgu Alanı Amfi Tiyatro Önü’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bandosu gösterisi gerçekleştirilecek. Yılmaz İçöz Sahnesi’nde saat 15.00 ve 20.00 seanslarında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından çocuk oyunu Midas’ın Kulakları sergilenecek. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında ise saat 12.00-18.00 saatleri arasında, marina arkasındaki Sahil Dolgu Alan’da çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Eğlenceli atölyeler, macera küpleri, alçak ip ve survivor parkurları, şişme oyun grupları, panayır oyunları,sosis balon, yüz boyama, maskot bando, halk oyunları,sahne gösterileri, ödül törenleri ve çok daha fazlasıyla Süleymanpaşa’nın çocukları en mutlu gününü yaşayacak.

Avukatların onur gecesi Avukatların onur gecesi

Akşam 16.00'da ise Hükümet Caddesi'nde Direkleraltı'ndan başlayan kortej, Rumeli İskelesi'nde sona erecek


ÇORLU
Çocukların en mutlu bayramı 23 Nisan, Çorlu ilçesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Program 23 Nisan Salı günü sabah 10.00’da Atatürk Meydanı’nda başlayıp Cumhuriyet Parkı’nda sona erecek olan Çorlu Bisiklet Turu ile başlayacak. 11.00’de General Basri Saran Stadı’nda kutlama programı yapılacak. 13.30’da Masal Park Ana Sahne’de Çocuklar için Zumba etkinliği yapılacak. 14.00’te yine Masal Park Ana Sahne’de Ritim Abi ile çocuk konseri gerçekleşecek. 15.00’te Masal Park Alternatif Sahne’de düzenlenen Çocuk Şenliği ile kutlamalar sona erecek.
ÇERKEZKÖY
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çerkezköy’de 7. Çocuk Şenliği adı altında, 13.00-17.00 arasında Kent Park’ta kutlanacak. Program kapsamında çocuklar şişme oyun parkuru, planetaryum, sihirbaz, yüz boyama, sokak oyunları, atölyeler, deney showları, jonglör, kostüm karakterler, tahta bacak, bubble show, ikramlar, çocuk kitabı yazarları ile imza günü etkinlikleri ile çocuklar bayramın tadını çıkaracak. Ayrıca 13.30-14-30 arasında Burak Onurlu, Kent Park’ta çocuk şarkıları konseri verecek. 14.00-15.00 arasında  ise Murat Akar ayaklı orkestra ve beden perküsyonu ile çocuklara bayram neşesini yaşatacak.
MURATLI
“Tüm çocuklarımızı 23 Nisan Salı günü saat 10:30 da Bülent Ecevit Parkına bekliyoruz.” Duyurusunda bulunan Muratlı Belediyesi’nin programında ise çocuklar; şişme oyun alanları, popcorn, müzik ve eğlence, yüz boyama, palyaço ve sihirbaz, şişme basketbol alanı, trambolin ile eğlenceye doyacak.

M U R A T L I
MALKARA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu, Malkara’da da zirvede yaşanacak. 23 Nisan 13.00-18.00 arasında 23 Nisan Parkı yanında kurulacak olan şişme oyun alanında, 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda sokak oyunları, çuval yarışması, yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması, sandalye kapma yarışması ile, Şehitlik Parkı’nda da yüz boyama etkinliği, palyaço,  ebru atölyesi ve resim atölyesi ile sürecek.

M A L K A R A
SARAY
Saray’da Atatürk Kültür Merkezi önünde 14.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan Çocuk Şenliği’nde, şişme oyun grupları, palyaço ve animasyon, çocuk atölyeleri,çocuk dansı, yüz boyama, Gagavuzya çocuk dans grubu gösterisi ve ikramlar çocuklara bayram coşkusunu yaşatacak.

Kaynak: Özge Ebecek