Kent merkezindeki merdivenli parkın girişine, kadın ve engellilerin evlerinde ürettikleri yiyecek ve içeceklerin satışını yapabilecekleri bir yapı konuldu. 

Her gün sırayla buraya gelen iki kadın, evlerinde ürettikleri yiyecek ve içecekleri satarak hem aile bütçesine katkı sağlıyor, hem de sosyalleşiyor. 

Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu'nda faaliyet gösteren Kezban Erkan, gazetemize yaptığı açıklamada, türkü, kültür ve sanat ile resim el sanatları grubu oluşturduklarını söyledi.

Kent Konseyi'nin böyle bir çalışması olduğunu duyduktan sonra kendilerinin de müracaatta bulunduğunu aktaran Erkan, şöyle konuştu:

"Burada iki grup var. Sırayla gelip gidiyorlar. Her gün iki kadın evlerinde ürettiklerini satıyor. Bizim grubumuzda 9 kişi yer alıyor. Burada kimisi kazandığını evinin ihtiyacı için kullanıyor, kimisi yardım yapıyor, kimisi çocuk okutuyor.  Mesela ben buradan elde ettiğim gelirle hediyeler aldım ve 23 Nisan'da çocuklara dağıttım. Burası kadınların sosyalleşmesine, yeni arkadaşlıklar edinmesine de katkı sağlıyor. Bazı kadınlar burada 'gün' de yapıyor. Hiç bir geliri olmayan kadınlar için burası bir destek oluyor."

Kaçakçılık operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı Kaçakçılık operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

Erkan, yiyecek ve içecek satışı yapabilmeleri için çevrim içi ya da Halk Eğitim Müdürlüğündeki kurslardan hijyen belgesi almaları gerektiğini ifade ederek, "Burada ürünlerimiz tamamen hijyenik ortamda satılıyor. Ürünlerimizi buzdolabında muhafaza ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi