Tuncer Başoğlu, “14 Mayıs Çiftçiler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.  
Başoğlu mesajında, iklimi, verimli toprakları, stratejik önemiyle cennet vatanın en kıymetli hazine olduğunu belirtti. 
Bu bereketli toprakların en kaliteli tarım ürünlerinin yetişmesine imkan sağladığını aktaran Başoğlu, “Bereketli ve cömert topraklarımıza alın terini akıtan çiftçilerimizin ekonominin büyümesinde ve gelişmesinde katkısı büyüktür. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır” dedi. 

Hayrabolu Ayçiçeği Festivali’nin tarihi belli oldu Hayrabolu Ayçiçeği Festivali’nin tarihi belli oldu

Başoğlu, şunları kaydetti:
“Ülkemizde son yıllarda tarım alanında çok başarılı çalışmalar yürütülmüş ve tarım sektörümüz önemli bir büyüme göstermiştir.
Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan vefakar çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: ‘Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür’.
Hayrabolu’muz asırlardır havasıyla ve verimli topraklarıyla medeniyetlere doğanın zenginliğini sunmuştur. Bu coğrafyanın kıymetini bilen bizler, tarımın ekonomik kalkınmadaki önemini kavramaktayız. Tarımın gıda taleplerini karşılamaya, sermaye birikimine, iç pazarı genişletmeye, iş gücüne, milli gelire ve piyasaya olan katkısı tarıma verilmesi gereken önemi artırmaktadır. Dolayısıyla ilçemizde tarımsal faaliyetleri geliştirmek için çalışmalar yapmakta, projeler yürütmekte;  üreten, refah ve huzurlu bir toplum için sabır, samimiyet ve emeği harmanlayan insanoğlunun en kadim mesleği olan çiftçiliği desteklemekteyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle geçimini topraktan sağlayan, toprağa emek veren ve topraktan elde ettiği ürünleri bizlere ulaştıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi