Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Bekir Kaplan, gazetemize yaptığı açıklamada, Süleymanpaşa Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Sülaymanpaşa sahil dolgu alanında esnaf için 90 stant kurulduğunu söyledi. 
Bu stantların lokanta sektöründe olanlar için 50-75 bin lira, giyim ve diğer sektörler için 30-35 bin lira arasında kiraya verildiğini aktaran Kaplan, esnafa bereketli satışlar diledi. 

1 Haziran’da kurulmaya başlanan stantların 15 Temmuz’a kadar hizmet vereceğini aktaran Kaplan, “Lokanta sektöründe vergi levhası bulunan esnafımız burada satışını yapacak. Tekirdağ esnafı için iyi bir organizasyon olacak. Onlar da ekmeklerini kazanmanın peşinde. Şu anda alanda herhangi bir eksiğimiz bulunmuyor” dedi. 

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Öte yandan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında stantlarında satışını yapacak esnaf da hazırlıklarını sürdürüyor. Tezgahlarını kuran, ürünlerini getiren esnaf, bu yıl da bereketli bir sezon geçirmeyi umuyor. Kıyafet, lokanta, takı, ayakkabı, oyuncak, yöresel ürünler gibi pek çok ürünün yer aldığı stantlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Son üç gündür hava sıcaklığının artması nedeniyle gündüz sakin olan festival alanında, akşam saatlerinde biraz daha yoğunluk oluşuyor. 

TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ HAKKINDA
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 58. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali 13-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Tekirdağ Kiraz Festivali her yıl geleneksel olarak haziran ayında yapılan bir etkinlik. Festival ilk defa 1962’de “Kiraz Cümbüşü” adı altında kutlanmaya başlandı, 1964’te Kiraz Bayramı’na dönüştü. Daha sonraları Kiraz Festivali adı altında geleneksel hale getirilerek geniş bir çerçevede kültür ve eğlence programları oluşturularak devam edegelmiştir. Festivalde kortejler, sergiler, gösteriler, fener alayları, gece konserleri, kiraz yarışmaları, yelken yarışmaları, festival güzellik yarışmaları, piknikler yapılmakta ve kapanış konserleri ile bitmektedir. Hafta boyunca özellikle şehirde iç turizm açısından büyük hareketlenme yaşanmaktadır. Binlerce Tekirdağlı şehrin sahiline ve eğlence yerlerine inerek festivali doyasıya yaşamaktadır. Tekirdağ sahil alanında her akşam 1-2 ünlü sanatçı konser vermektedir. Havai fişek gösterileri yapılmakta ve eğlence parkları kurulmaktadır. Birçok firma da açtığı reyonlarda ürünlerini tanıtma fırsatı bulmaktadır. Görünümü, lezzeti ve adına düzenlenen festivaliyle kirazın Tekirdağ için ayrı bir yeri vardır. 

Ruhsatsız tabanca ele geçirildi Ruhsatsız tabanca ele geçirildi

FESTİVAL PROGRAMI
Tekirdağ’da 13-16 Haziran’da gerçekleştirilecek “Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali”nde Şevval Sam, Hande Yener, Rubato, Oğuzhan Koç, Eypio ve Köfn konserleri düzenlenecek.
4 gün sürecek 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin her gününe ayrı bir konsept hazırlandı. 1. gün Rumeli Balkan Günü, 2. gün Üç Kemaller Günü, 3. gün Macar Günü ve 4. gün ise Ortak Paydamız İyilik Günü olacak. Konserler, film gösterileri, söyleşiler, yarışmalar, konferanslar, gösteriler düzenlenecek. 
  13 Haziran   Ahmet Selçuk İlkan
  14 Haziran   Eypio&Kezzo
  14 Haziran   Oğuzhan Koç
  15 Haziran   Köfn
  15 Haziran   Hande Yener
  16 Haziran   Rubato
  16 Haziran   Şevval Sam

Kaynak: Özge Ebecek