Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığı için bir süre önce adaylığını açıklayan iş insanı Hilmi Kıldıran, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Kıldıran, Mehmet Kaya'nın kurduğu Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun layıkıyla görevine yaparak bugünlere geldiğini söyledi.

Kendisinin de bu yönetimin içinde yer aldığını anlatan Kıldıran, “Biz de hep birlikte yönetimdeydik. Amatör spora, amatör sporculara, amatör camiaya hizmet ediyoruz. Bu bayrağı Mehmet abiden sonra yürütmek için aday olduk. Bu adaylar arasında bir iki arkadaşımız daha var. Bu arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Ama onların adaylığıyla birlikte yarışa devam ediyoruz” dedi.

GELEN TEPKİLER İYİ

Kıldıran, bugüne kadar seçimlere ilişkin kulüplerin birçoğu ile görüştüklerini ifade etti.

Federasyona kayıtlı 82 kulübün bulunduğuna işaret eden Kıldıran, şunları kaydetti:

“Bunların birçoğunu gezdik, dolaştık. Arkadaşlarımıza adaylığımızı da beyan ettik. Gelen tepkiler iyi. Yıllardan beri sporun, camianın içinde olduğumuzdan dolayı tanınmış bir simayız. Kulüplerimizin desteklerini bekliyoruz. İyi tepkiler alıyoruz. Hayırlısıyla 2 Eylül'de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun yaşaması için devamı için bu binanın da ayakta durması için, amatör camiaya da tekrar hizmetlerini vermesi için.. Tabii bu hizmetlerin başında en büyük işimiz kulüplerin lisanslarını yapmak. Bu da İstanbul'da ana merkezde oluyor. Bir bölümünü burada yapıyoruz. Ama bir bölümünde de çoğunda olması gerekiyor.”

GÜÇLÜ YÖNETİM VURGUSU

Hilmi Kıldıran verilen hizmetlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Federasyonda iki çalışan olduğu bilgisini veren Kıldıran, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu çalışanların maaşları, giderleri biraz federasyonumuzu yoruyor. Bu tabii bir devlet kurumu gibi değil. Devletten gelen maaşlarla veya gelen paralarla yürüyen bir yer değil. Burada yöneticilere ve amatör kulüplere biraz iş düşüyor. Kulüplerimizin de dertleri, sıkıntıları belli. Aynı zamanda ben Çınarlıspor Başkanı olduğum için biliyorum. Yani kulüplerimizi zor ayakta tutuyoruz. Bir de Amatör Evi yapılmış, bu binanın ayakta durması için kulüplerden bir şey istemek zor oluyor. Bu yüzden  yönetim kurulunun buraya destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir yönetim kurulu oluşturarak bu göreve devam etmeyi planlıyorum. Yönetim kurulumuzda belli başlı arkadaşlarımız var.  Tekirdağ'dan iki üç arkadaşımız Süleymanpaşa'dan. Çerkezköy'den, Çorlu'dan, Ergene'den arkadaşlarla takviye edeceğiz, öyle planlıyoruz. Tabii diğer ilçelerden de olması gerekiyor ki ahenk içinde olsun. Oradaki dertler de sıkıntılar da bize gelsin.”

Muhabir: Abdullah Yalçın

Editör: Trakya Gazetesi