Hikmet Ata, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeni dönemin okulların idarecileri ile öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Çocukların uzun bir yaz tatilini geride bıraktığını aktaran Ata, şöyle devam etti:

“Bu süre zarfında Marmarareğlisi Belediyesi olarak Gençlik Merkezi yaz okullarımız ve düzenlediğimiz etkinliklerle çocuklarımızın eğlenirken öğrenmesini, sanatla sporla bütünleşmelerini ve yaz tatilini verimli geçirmelerini sağladık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte 2023-2024 eğitim - öğretim yılına erişmenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının okullarımızın idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Okullarımız, eğitim olanaklarını sistemli bir şekilde sunarak bizi gelecek hedeflerimize ulaştıracak, hayata hazırlayacak bir yuvadır. Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı, çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır ve hayat boyu devam etmektedir. Bu bakımdan çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim olanaklarıyla ne kadar buluşturabilirsek, ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır.”

Ata, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında önemli bir yeri olan ilköğretim, devamı gelecek uzun bir yolun başlangıcıdır. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere onlara emek veren değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Özge Ebecek

Editör: Trakya Gazetesi