10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Valilik önündeki alanda düzenlenen etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Ardından bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla etkinlik düzenlendiğini söyledi. 

“ASIL ENGEL GÖRMEZDEN GELMEKTİR”
Sosyal Hizmetler ailesi olarak engelli bireylerin yaşadıkları sorunları sadece onların ya da ailelerinin değil, toplumun ortak sorunu olarak gördüklerini belirten Özdemir, şöyle konuştu:
“ ‘Engelli olmak bir kusur değil, asıl engel görmezden gelmektir’ şiarıyla Bakanlığımız, eğitimden istihdama, evde bakım hizmetinden rehabilitasyona, sosyal yaşam şartlarının iyileştirilmesinden aile desteklerine, spordan sanata kadar sosyal hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızın var olması adına düzenlemeler gerçekleştirmiştir. Bundan sonraki süreçte de çağın gerektiği ihtiyaçlar dikkate alınarak kapsayıcı kuşatıcı yeni hedefler belirlemeye devam ediyoruz.”
Özdemir, Tekirdağ’daki kamu kurumları olarak engelli dernekleri ve STK’larla el ele, birlikte, karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Bu bir hafta içerisinde konserden sergiye, tiyatrodan çalıştaylara kadar birçok programı düzenledik, sizleri de davet ediyoruz. 10-16 Engelliler Haftası’nın toplumda engellilere yönelik farkındalığın artırılmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

DUYGU DOLU KONUŞMA
Engelli dernekleri adına konuşan Zehra Metin Özer ise konuşmasına, “Siz gözlerinizle işitmenin, ellerinizle konuşmanın nasıl olduğunu hiç düşündünüz mü? “ diyerek başladı.

Çiftçilere 126 bin sebze fidesi dağıtıldı Çiftçilere 126 bin sebze fidesi dağıtıldı

Özer, şu ifadeleri kullandı:
“İşitme özel gereksinimi olan bir bireye kuşların ötüşünü, dalgaların sesini duyduğunuzda içinizden dans etmek gelen  melodileri anlatabilir misiniz?  Siz teninizle görmenin nasıl olduğunu hiç düşündünüz mü? Görme özel gereksinimli özel bir bireye renkleri, çiçekleri, denizi, insanların görüntüsünü anlatarak hayal ettirebilir misiniz? Siz bacaklarınız yerine tekerlekli sandalye kullanmanın nasıl olduğunu hiç düşündünüz mü? Ortopedik özel gereksinimli bir bireye kaldırıma çıkması için asansör bulamadığında üst katlara ulaşması için yardımcı olabilir misiniz? Siz çevrenizde olup bitenleri anlayamamanın nasıl olduğunu hiç düşündünüz mü? Zihinsel özel gereksinimli özel bir bireye anlayamadığı için yerine getirmedikleri konusunda yardımcı olabilir misiniz? Siz kendinizi ifade edemememin, iletişim kuramamanın nasıl olduğunu hiç düşündünüz mü? Otizmli bir bireye anlayıp anlatamadıkları konusunda yardımcı olabilir misiniz? Bugün burada bir araya gelmemizin nedeni Engelliler Haftası’nı kutlamak değil, bu özel haftanın sunduğu fırsatı kullanarak derinlemesine bir düşünce ve eylem çağrısı yaparak farkındalık yaratmaktır. Toplumun her kesimi için eşit fırsatlar ve erişim sağlamak adaletin gereğidir. Aynı zamanda bir insanlık görevidir.”

Trakyagazetesi Gözlerle Işitmenin, Ellerle Konuşmanın Nasıl Olduğunu Bilir Misiniz2

BARIŞ MANÇO VE TARKAN TAKLİDİ BEĞENİ TOPLADI
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve protokol üyeleri, etkinliğe katılan engelliler ve aileleri ile yakından ilgilenip fotoğraf çektirdi. 
Etkinlikte engelli çocukların gerçekleştirdiği Barış Manço ve Tarkan taklidi ile gösteriler büyük beğeni topladı. Bir öğrencinin engellilerle ilgili okuduğu şiir, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Trakyagazetesi Gözlerle Işitmenin, Ellerle Konuşmanın Nasıl Olduğunu Bilir Misiniz3

Kaynak: Gökmen Yüce