Tekirdağ NKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, ara sınav döneminde Tekirdağ’ın tarihi müzelerini gezerek hem şehrin tarihini öğreniyorlar, hem de ara sınav döneminde müzelerde sınav oluyorlar. İlk olarak müzeyi gezerek buradaki eserler hakkında bilgiler alan öğrenciler, daha sonra Etnografya Müzesi bahçesinde çizim yaptılar. Tekirdağ’da bulunan Namık Kemal Müzesi, Etnografya Müzesi ve Rakoczi Müzesi’nde gerçekleşecek olan etkinlik sonrası öğrenciler ara sınavlarını tamamlamış olacak.

ŞEHRİN TARİHİ VE DOKUSUYLA BULUŞUYORLAR

NKÜ Doktor Araştırma Görevlisi Tuncay Murat Atal, yaptığı açıklamada, ‘’Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin resim bölümü öğrencileri ile 2 ders kapsamında bugün buradayız. Bunlardan bir tanesi perspektif dersi, 1. sınıflar alıyor. Aynı zamanda şu anda çizimler yapıyorlar dış mekanda. Bütün öğrencilerimi aslında sadece Arkeoloji Müzesi değil, Namık Kemal Müzesi’nden başlayan bir rotada Rakoczi Müzesi’nde son bulacak. Öğrencilerim tarihle, şehirle, dokuyla, arkeolojiyle, etnografyayla buluşmasını istediğimiz bir etkinlik bu.’’ 

HEM SANAT HEM TARİHLE BESLENDİĞİMİZ BİR GÜN OLDU

Hayvan bakılan sokakta ilaçlama yapıldı Hayvan bakılan sokakta ilaçlama yapıldı

NKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Emine Sıla Biçici, ‘’Bugünkü etkinliğimiz çoğunlukla sanat üzerine olsa da aynı zamanda tarihle de çok önemliydi. Daha çok Tekirdağ ve onun tarihiyle burada yaşamış şairler ile yazarlar ile ilgili çok fazla şey öğrendik. Tarihle sanat çok yan yana olduğu için ikisiyle de çok güzel beslendiğimiz bir gün oldu. Şuanda da Arkeoloji Müzesi’nin perspektifini alıyoruz. Hem de aynı zamanda ara sınavımızı oluyoruz’’ dedi. 

2. Sınıf öğrencisi Ebru Özdemir ise ‘’Bugün perspektif dersimizin ara sınavını oluyoruz. Değerli hocamız Tuncay Murat Atal bizler için etkinliğimizi hem tarihsel açıdan gelişmemiz adına hem de sınav olan bu programı çok sıkıcı bir hale getirmeden biraz keyifli bir şekilde resimlere de odaklanmamız açısından bizi güzel alanla buluşturdu’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Özge Ebecek