Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Makine Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Berk Uçar, genç yaşına rağmen birçok alanda başarısıyla dikkati çekiyor. 
Üniversite hayatının yanı sıra 3 yıldır yeşil sahalarda düdük çalan Uçar, vücut geliştirme ve crossfit alanlarında da çalışmalar yapıyor. 
Uçar, gazetemize yaptığı açıklamada, Türk hakemlerinin bıraktığı bayrağı daha yukarılara taşımak istediklerini söyledi. 
Bunun için çalışmalar yaptığını anlatan Uçar, “Haftada 3 gün spor salonunda, 2 gün de Tekirdağ Stadı’nda antrenman yapıyorum. Hakemliği çok seviyorum. Maç yönetirken çok güzel duygular hissediyorum. Bazen taraftarın da baskısıyla stres oluyor. Böyle ortamda en doğru kararı vermek için çaba gösteriyorum” dedi. 
Dünyada ve Türkiye’de takip ettiği ve örnek aldığı hakemler olduğunu anlatan Uçar, “Takip ettiğim Türk hakemler Serkan Eryılmaz , Mustafa Kürşat Filiz ve Halil Umut Meler, yabancı hakemler ise Daniele Orsato, Anthonu Taylor ve Szymon Marciniak” diye konuştu.
Uçar, vücut geliştirme sporunun hakemliğe olumlu etkileri olduğunu vurgulayarak, “ Kondisyon olarak bana güç katıyor. Ayrıca fiziksel görüntümü de etkiliyor. Kimse sahada göbekli bir hakem görmek istemez” ifadelerini kullandı. 
2022/2023 sezonunda 50’den fazla maçta görev alan başarılı hakem, bu sezonun ilk haftasında, ilk mücadelenin başlama düdüğünü çaldı. 
Berk Uçar’ın yönettiği maçta Kapaklıspor, Çerkezgücüspor’u 13-2 yendi.

Editör: Trakya Gazetesi