Yöneticiler, öğretmenler, mezunlar ve okul bando takımı sabah okul bah-çesinden hareketle Atatürk Anıtı'na kadar yürüyerek anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup okul bahçesindeki törene katıldı.

Eski yeni mezunlar ve ailelerinin katıldığı okul bahçesindeki törende konuşmalar yapıldı, marşlar söylendi. Öğrencilerin el emeği resim serginin açılışı ve ziyaretinin ardından resimler derecelendirilip ödüller verildi. Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tolga Ünal törendeki konuşmasında, 19 Mayıs'ın Atatürk'ün Samsuna ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı gün olduğunu vurguladı. Ünal, “19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktı ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Atatürk, ülkeyi ve bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de yapılan değişiklikle bayram, 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' adını aldı. Bayramımız kutlu olsun” dedi. 

Müdür Tolga Ünal, eski ve yeni mezunların 146'ncı kuruluş yıldönümünde buluşmalarının onurunu da yaşadıklarını ve okulun önemini de şu sözlerle dile getirdi

“MEZUNLARIMIZ ÜLKEMİZDE DE YURT DIŞINDA DA İŞSİZ KALMAZ”

“Bugün, aynı zamanda, 1877 yılında kurulan ve eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuzun 146. yılını kutluyoruz. 146 yıldır mezun veren okulumuz, gerek Edirne, gerekse Türkiye için büyük ustalar, teknisyenler, teknikerler, öğretmenler ve mühendisler yetiştirmiştir. Bundan sonra da yetiştirecektir. Okulumuz halen bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda 10 meslek dalında eğitim vermektedir. Mezunlarımız işsiz kalmaz ve istedikleri alanlarda yüksek öğrenimlerine devam edebilir.

Mezunlarımız hem ustalık belgesi hem de işyeri açma belgesi almakta. Ayrıca teknisyen kadrosuyla okulumuzdan mezun olup yurt dışında çalışmak ya da yaşamak isteyen öğrencilerimiz Europass belgelerini yurt dışında kullanabilmekte. Bu belgelerle önemli bir üstünlük kurmaktalar. Günümüzün en büyük sıkıntısı işsizlik, bizim mezunları için geçerli değildir. Halen işyerleri, yetişmiş eleman bulmakta zorlanıyor. Öğrenci sayımızı ve kalitesini arttırırsak, işsizliğin olmadığı bir Türkiye'yi meslek liseleri olarak biz inşa edeceğiz.” Okulun 1981 yılı mezunu İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan mezunlar adına yaptığı konuşmada, okulun bir mezunu olmaktan çok mutlu olduğunu vurguladı. Erdoğan, okulda dört yıl yatılı okuduğunu, on beş yirmi arkadaşıyla birlikte mezuniyetten 20-30 yıl sonra da bir araya gelmeye başladıklarını belirtti. 

Trakya Gazetesi Haber Merkezi

Editör: Trakya Gazetesi