Trakya’da erik ağaçları beyaz çiçeklerini yeni döktü fakat ülkenin sıcak kesimlerinde erik, dalından toplandı, şehrimize kadar geldi ve hatta marketlerdeki yerini aldı. Hala mevsiminin gelmemesi sebebiyle eriğin 100 gramı 90 liradan satışa sunuldu. Bu fiyatla 1 kilo yeşil erik 900 liraya tekabül ediyor. 
Yeşil eriğin faydaları saymakla bitmiyor. Baharın ve yazın müjdecilerinden biri olan yeşil erik, kan şekerini düzenliyor, şekeri yükseltmiyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Ayrıca diş etlerimizi güçlendiriyor. Yapısında bulunan fitoflavonoidler ve vitaminler sayesinde vücutta bağ dokusunun yenilenmesine destek veriyor. Cildi yeniliyor, yaşlanmayı önlüyor. 100 gram erik günlük besin lifi ihtiyacının yüzde 6’sını karşılıyor.
Eskilerden gelen bir alışkanlık eriği tuzla yemek. Eriğe atılan tuz, vücutta suyun tutulmasına yani ödeme neden oluyor. Uzmanlar böbrek ya da tansiyon gibi şikayetleri olanların bu şekilde tüketimden şiddetle kaçınmaları gerektiğini belirtiyor. Eriğin mayıs ayının ortalarında pazar ve manav tezgahlarında bol miktarda yerini alacağı ve fiyatının da düşeceği öngörülüyor.

Kaynak: Özge Ebecek