Sağlık Mahallesi’nde yer alan Ergene Kültür Müdürlüğü binasında danışanlarını kabul eden ve gerek yüz yüze gerekse online bağlantılar ile başvuran kişilere bilgilendirmelerde bulunan Ergene Belediyesinin Sosyolog – Aile Danışmanı Emine Yüksel, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yüksel, “Aile birliğini oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen, aynı zamanda aile üyeleri arasında ortaya çıkan sorunların çözümüne odaklanan bir danışmanlık biçimi olan aile danışmanlığı hizmetini Ergene halkına sunuyoruz” dedi.

Çalışma alanları konusunda da bilgiler veren Emine Yüksel, ”Aile çatışmaları, ilişkisel temel ihtiyaçlar, çiftlerin iletişim problemleri, ailede sorun çözme yolları, aldatma ve aldatılma, boşanma süreci ve bu süreçte çocuğun ya da çocukların durumu, boşanma aşamasında ve boşanma sonrasında psikolojik destek, çiftlerde uzlaşma problemi, duygusal eksiklik, evliliğe hazırlık, evlilik öncesi ve sonrası çift danışmanlığı, evlilikte iletişim sorunları ile iş ve özel hayat arasındaki çatışmalar konularında bilgiler aktarıyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel de her zaman vatandaşların yanında olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yüksel, ”Evlilik öncesinde, evlilik sırasında ya da boşanmaların sonrasında ortaya çıkan konular ve sorunlarla ilgili olarak Ergene Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda Ergene halkının yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zehra Kıyıcı

Editör: Trakya Gazetesi