Tekirdağ’daki göçmenlerin durumu masaya yatırıldı Tekirdağ’daki göçmenlerin durumu masaya yatırıldı

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Özel Bakım Merkezlerinde kalmakta olan engelli bireyler ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi üyeleri tarafından yapılan el emeği ürünler sergilendi.
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında Tekirdağ’da bir çok faaliyet gerçekleştiriliyor. Bu yıl da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla gösteriler ve etkinlikler düzenlendi.
Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Özel Bakım Merkezlerinde kalmakta olan engelli bireyler ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi üyeleri tarafından yapılan el emeği ürünler, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde sergilendi.
Kurdele kesimi ile serginin açılışını yapan Vali Soytürk ardından sergiyi gezerek sergilenen ürünleri inceledi. Sergi açılışında engelli vatandaşlar ile tek tek ilgilenen Vali Soytürk, başarılı el emeği ürünleri sebebiyle tebrik etti.
Sergiye Vali Soytürk’ün yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi