2023-2024 sezonu Edirne Süper Amatör Küme ve 1. Amatör Küme’de oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

Edirne 2. Amatör’de C Grubu başladı Edirne 2. Amatör’de C Grubu başladı

OSMANLISPOR KENDİNİ ATEŞE ATTI
Süper Amatör Küme A Grubu’nda 10. hafta mücadelesinde liderlik mücadelesi veren Edirne Genç Aslanlarspor Saraçhane 1 Nolu Saha’da Karaağaç Ardaspor’a konuk oldu. Edirne Genç Aslanlarspor mücadeleyi 4-1 kazanarak 21 puana ulaştı ve zirvede yer aldı. Karaağaç Ardaspor 8 puanla 6. sırada kaldı.

Zirve mücadelesini sürdüren Osmanlıspor deplasmanda Yıldırım Gençlerbirliği ile karşılaştı. Yıldırım İbrahim Acar Sahası’nda oynanan mücadelede ev sahibi Yıldırım Gençlerbirliği maçı 2-0 kazanarak 12 puanla 4. sırada yer aldı. Osmanlıspor ise 16 puanla 3. sırada kaldı. 

İlk 2 iddiasını sürdürmek isteyen Karaağaç Karlıovaspor ise Saraçhane 1 Nolu Saha’da Keşan İdman Yurdu’nu ağırladı. Karaağaç Karlıovaspor mücadeleden 1-0 galip ayrılarak 16 puana ulaştı ve 2. basamakta yer aldı. Keşan İdman Yurdu ise 10 puanla 5. sırada kaldı.

Haftaya 4 puanla 7. basamakta giren Enez Belediyespor 10. haftayı BAY geçti.  

İPSALA ÇARPILDI 

Süper Amatör Küme B Grubu’nda 10. haftada lider İpsalaspor deplasmanda Lalapaşaspor’a konuk oldu. Yıldırım İbrahim Acar Sahası’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Lalapaşaspor 5-1 kazanarak büyük bir sürprize imza attı. Lalapaşaspor 12 puana yükselerek 5. basamakta yer alırken, İpsalaspor mağlubiyete rağmen 18 puanla zirvede yer aldı.

Üst sıraları hedefleyen iki ekibin mücadelesinde ise Keşan Anafartalarspor, Edirne Mega Gençspor’u konuk etti. Keşan Sentetik Saha’da oynanan maçı Keşan Anafartalarspor 2-1 kazanarak 15 puana yükseldi ve 3. sırada yer aldı. Edirne Mega Gençspor ise 17 puanla 2. sırada yer buldu.

Orta sıralarda yer alan Yeni İmaretspor ise Subaşıspor’u ağırladı. Yeni İmaret Sahası’nda oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 3-0 kazanarak puanını 13 yaptı ve 4. sırada yer aldı. Subaşıspor ise 9 puanla 6. sırada yer aldı.  

Ligden çekilen Edirne Çarşıspor haftayı BAY geçti.

1.AMATÖR GOLLÜ GEÇTİ

TUNCA KAÇIYOR, KALEİÇİ KOVALIYOR
Edirne 1. Amatör Küme’de ise 10. haftada gol yağmuru yaşandı. A Grubu’nda liderliği kovalayan Tuncaspor Saraçhane 2 Nolu Saha’da Süloğluspor’u konuk etti. Tuncaspor rakibine acımadı ve maçı 5-1 galip tamamladı. Tuncaspor 25 puanla zirvede yer alırken, Süloğluspor 13 puanla 5. sırada kaldı.

Zirvenin takipçisi Kaleiçispor ise Tuncaspor’un uyguladığı tarifeyi Saraçhane 1 Nolu Saha’da Saraçhanespor’a uyguladı. Kaleiçispor maçı 5-1 kazandı. Bu sonuçla Kaleiçispor 25 puanla 2. basamakta yer alırken, Saraçhanespor 21 puanda kaldı ve 3. basamakta yer aldı.

Grupta üst sıra inadını sürdüren Edirne Enderspor ise Gazimihalspor’u konuk etti. Edirne Enderspor, Saraçhane 2 Nolu Saha’da oynanan maçı 4-1 galip tamamlayarak 19 puanla 4. sırada yer aldı. Gazimihalspor ise -2 puanla son sırada (8) yer aldı.

Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Kirişhanespor ile Hıdırağa Köyü FK Saraçhane 2 Nolu Saha’da karşılaştı. Mücadeleyi Kirişhanespor 5-2 gibi bir skorla rahat kazanarak puanını 9’a çıkarttı ve 6. basamakta yer aldı. Hıdırağa Köyü FK 4 puanla 7. basamakta yer aldı.

B GRUBU’NDA LİDER HATA YAPMADI
B Grubu’nda lider 18 Kasım Kurtuluşspor grupta zor günler geçiren Kırcasalihspor’u ağırladı. Uzunköprü Oğuz Arda Sel Sentetik Saha’da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 5-1 galip tamamladı. 18 Kasım Kurtuluşspor bu galibiyetle puanını 24’e yükselterek liderliğini sürdürdü. 

Grupta 2. sıradaki Aşçıoğlu Gençlikspor deplasmanda Havsaspor’a konuk oldu. Havsa İlçe Stadı’nda oynanan mücadeleyi Aşçıoğlu Gençlikspor 2-1 kazanarak 21 puana yükseldi ve 2. sırada yer aldı. Havsaspor ise puansız olarak 7. sırada kaldı.

Orta sıraları yakından ilgilendiren maçta ise Küplü Halk Oyunlarıspor, Havsa İlçe Stadı’nda Yeni Karpuzluspor’u konuk etti.
Müsabakayı konuk ekip Yeni Karpuzluspor 3-1 kazanarak rakibinin üzerine geçmeyi başardı. Yeni Karpuzluspor 12 puana yükselip 4. sıraya yerleşirken, Küplü Halk Oyunlarıspor 11 puanla 5. sırada kaldı.

13 puanla 3. sırada yer alan Keşan 1984 Kültürspor haftayı BAY geçti.

Kaynak: Haber Merkezi