Miniminikler Şenliği başladı Miniminikler Şenliği başladı

2023-2024 sezonu Edirne Süper Amatör Küme ve 1. Amatör Küme’de ilk yarı tamamlandı.
LİDER HATA YAPMADI
Edirne Süper Amatör Küme A Grubu’nda lider Osmanlıspor, Saraçhane 1 Nolu Saha’da Keşan İdman Yurdu’nu ağırladı. Mücadeleyi Osmanlıspor 2-0 kazanarak 16 puana ulaştı ve ilk yarıyı zirvede kapattı. Keşan İdman Yurdu ise 9 puanda kalarak 4. sırada yer aldı.
Grupta son sırada yer alan Yıldırım Gençlerbirliği ise Enez Belediyespor’u Yıldırım İbrahim Acar Sahası’nda konuk etti. Yıldırım Gençlerbirliği müsabakayı 4-0 kazanmayı başardı. Yıldırım Gençlerbirliği 6 puana ulaşarak 5. basamağa yükselirken, Enez Belediyespor 4 puanla son sıraya (7) geriledi.     
Bir diğer maçta Karaağaç derbisinde Karaağaç Ardaspor ile Karaağaç Karlıovaspor Saraçhane 1 Nolu Saha’da karşılaştı. Gol düellosu şeklinde geçen maçı Karaağaç Karlıovaspor 4-3 kazanmayı bildi. Karaağaç Karlıovaspor bu sonuçla 10 puana ulaştı ve 3. sırada yer aldı. Karaağaç Ardaspor ise 4 puanla 6. sırada kaldı.  
12 puan toplayan ve 2. basamakta bulunan Edirne Genç Aslanlarspor ise haftayı BAY geçti.
EDİRNE MEGA GENÇ, İPSALAYI YAKALADI
B Grubu’nda ise 16 puanla lider İpsalaspor haftayı BAY geçti. 
Liderin takipçisi Edirne Mega Gençspor Yıldırım İbrahim Acar Sahası’nda Subaşıspor’u ağırladı. Edirne Mega Gençspor müsabakayı 5-0 kazanarak 16 puana ulaştı ve lider İpsalaspor’u yakaladı. Subaşıspor ise 5 puanla 6. sırada kaldı. 
Bir diğer maçta Lalapaşaspor ile Yeni İmaretspor Saraçhane 2 Nolu Saha’da karşılaştı. Mücadeleyi Yeni İmaretspor 1-0 kazanarak 7 puanla 4. basamakta yer aldı. Lalapaşaspor ise 6 puanla 5. basamakta yer aldı.
Grupta Keşan Anafartalarspor ise Edirne Çarşıspor’u hükmen 3-0 mağlup etti.
1. AMATÖR TAM GAZ
TUNCASPOR’UN ACIMASI YOK
Edirne 1. Amatör A Grubu’nda lider olan Tuncaspor Saraçhane 1 Nolu Saha’da Kirişhanespor ile karşılaştı. Tuncaspor rakibini bozguna uğratarak 10-0 galip geldi. Tuncaspor 19 puanla zirvedeki yerini korurken, Kirişhanespor 6 puanla 6. sırada kaldı.  
Zirve takipçisi Kaleiçispor ise kendisi ile aynı puana sahip Edirne Enderspor ile kozlarını Saraçhane 2 Nolu Saha’da paylaştı. Zor geçmesi beklenen maçı Kaleiçispor 6-0 kazanarak zirve inadını sürdürdü ve 16 puanla 2. sırada yer aldı. Edirne Enderspor ise 13 puanla 3. sırada kaldı. 
Bir başka maçta Saraçhanespor ise Hıdırağa Köyü FK ile Tüfad 50. Yıl Sahası’nda karşılaştı. Saraçhanespor rakibini 8-2 mağlup ederek 12 puana yükseldi ve 4. basamakta yer aldı. Hıdırağa Köyü FK ise 3 puanla 7. basamakta kaldı.
Süloğluspor ise Gazimihalspor’u hükmen mağlup etti. Süloğluspor 10 puanla 5. sırada yer alırken Gazimihalspor son sırada yer aldı.
LİDERE KEŞAN 1984 DARBESİ
1. Amatör B Grubu’nda ise lider Aşçıoğlu Gençlikspor Keşan Sentetik Saha’da, Keşan 1984 Kültürspor ile karşılaştı. Keşan 1984 Kültürspor maçı 4-2 kazanarak 13 puana ulaştı ve 3. sırada yer aldı. Lider Aşçıoğlu Gençlikspor 15 puanda kalsa da averajla zirvede kaldı.
Liderin takipçisi 15 puanla 2. sıradaki 18 Kasım Kurtuluşspor haftayı BAY geçti.
Bir diğer maçta Küplü Halk Oyunlarıspor, Havsaspor’u Havsa İlçe Stadı’nda konuk etti. Çekişmeli geçen maçı Küplü Halk Oyunlarıspor 3-2 almayı başardı. Bu sonuçla Küplü Halk Oyunlarıspor 8 puanla 4. Sırada yer alırken, Havsaspor 0 puanla 7. sırada kaldı. 
Grubun son maçında Yeni Karpuzlu Sahası’nda Kırcasalihspor ile Yeni Karpuzluspor karşılaştı. Yeni Karpuzluspor mücadeleyi 1-0 kazandı. Yeni Karpuzluspor 6 puana ulaşarak 5. sırada yer alırken, Kırcasalihspor 4 puanla 6. sırada yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi