Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, fabrikanın üretim süreçleri ve gelecek yatırımları hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Erbap, fabrikanın temizleme, öğütme ve paketleme birimlerinden oluştuğunu söyledi.
Fabrikanın tam otomasyon sistemi ile çalıştığını aktaran Erbap, “Şu anda yıllık 440 bin ton buğday kırıyoruz. Önümüzdeki beş yılda kapasitemizi yüzde 50 artırarak yıllık 660 bin ton buğday kırma kapasitesine ulaşacağız. Yeni bir bina ve yeni bir hat yapacağız” dedi.
Fabrikanın mevcut durumda 150 çalışanı bulunduğunu ve beş yıl sonunda 1250 kişiye istihdam sağlamayı planladıklarını belirten Erbap, dört çeşit un ürettiklerini ve Türkiye’nin ikinci büyük un üreticisi olduklarını söyledi.
Doruk Un’un, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında 261. sırada yer aldığını vurgulayan Erbap, 41 ülkeye ihracat yaptıklarını ve kendi tohumlarını geliştiren tek un üreticisi olduklarını dile getirdi. Erbap, 80 tohum çeşidi üzerinde çalışmalarının olduğunu, buğday ve arpa dışında mısır ve ayçiçeği tohumları üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Birleşmiş Milletler’in onaylı un tedarikçisiyiz. Üretimimizin yüzde 60-65’ini ihraç ediyoruz, geri kalanını ise iç piyasaya veriyoruz” dedi.