AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla çeşitli ziyaretlerde ve toplantılarda bir araya geliyor.
Bu toplantılarda proje ve seçilmesi durumunda hayata geçireceği çalışmalardan bahseden Yüksel, bu çalışmalardan birinin de su faturalarında yapacağı indirim olduğunu açıkladı.
SU FATURALARI YARIYA İNDİ
Su faturalarının yarıya indirilmesinin hayal olmadığını belirten Yüksel, “Göreve gelir gelmez ön hazırlıklarını yaptığımız çalışmalarımızı uygulamaya alarak faturalarımızı yarıya indireceğiz” dedi.
Suyu yeraltı kaynaklarından değil, DSİ ile birlikte yeni yapılacak gölet ve baraj gibi yüzey depolama alanlarından sağlayacaklarını aktaran Yüksel, “Yüzde 40 oranındaki kayıp kaçak suyu önlemek için alt yapının bakımını yaparak yenileyeceğiz. Bu sayede aynı yerlerin tekrar tekrar kazılmasının da önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.
Yüksel, Tekirdağ’daki sulanabilir tarım arazilerini arttırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak DSİ ile gölet ve baraj yatırımlarını hızlandıracaklarını ifade etti.
Amaçlarının sulanabilir konumdaki tarlaları suyla buluşturarak ikinci hatta üçüncü ürün yetiştirilmesini sağlamak olduğunu belirten Yüksel, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
YERALTI SU KAYNAKLARI KORUNACAK
Yüzey sularının barajlar ve göletler vasıtası ile toplanıp sisteme entegre edilmesi konusunda başta DSİ ve diğer kurumlarla hızlıca çalışmaya başlayacaklarını dile getiren Cüneyt Yüksel, şunları kaydetti:
“Bu sayede yeraltı su kaynaklarımızı korumuş olacağız. Aksi halde ilimiz ansızın büyük bir susuzlukla karşı karşıya gelebilir. İlk olarak Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray için, Kömürköy, Kızılağaç, Balaban, Yoncalı barajları, Türkgücü 1 ve 2 , Yenice 2 göletlerimizde ve aynı zamanda Süleymanpaşa’da İnecik 1-2, Dedecik ve Osmanlı 1-2 gölet yatırımlarını hızlandıracağız.”
Meriç Nehri’nin özellikle kışın Ege Denizi’ne boşa akan sularının gölet ve barajlarda toplanarak Tekirdağ’ın kuzey kanadında kalan sanayi kuruluşlarının kullanımına sunacaklarını belirten Yüksel, “Ayrıca yine aynı bölgede bulunan tarım arazilerinin sulu tarıma döndürülmesi ile alakalı çalışmalara başlayacağız. Aksi halde biliyoruz ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde yatırımlarımızı yer üstü su kaynaklarımıza yönlendirmezsek ilimiz çölleşme ile karşı karşıya kalacak.
Göreve gelir gelmez merkez mahallelerinde, eski beldelerde ve nüfusu yoğun olan kırsal mahallelerde arıtılmış içme suyu memba çeşmeleri ile halkımızın hizmetinde olacağız” dedi.
ATIK SU HATLARI YAPILACAK
Atık su projeleri hakkında da bilgi veren Yüksel, şunları kaydetti:
“İlçelerimizin gerek merkez mahallelerinde gerekse birçok kırsal mahallesinde maalesef yer altı atık su hatları yok. Atık su hatları olmayan öncelikle merkez mahallelerimiz olmak üzere tüm mahallelerimizin su ve kanalizasyon yatırımlarını tamamlayacağız. İlimizdeki birçok dere, dolayısıyla denizlerimiz, başta fabrika atıkları olmak üzere evsel atıklarla birlikte kirletiliyor. Bu nedenle çok acil bir şekilde ilçelerimizin atık su arıtma tesisleri yatırımlarını tamamlayıp devreye alacağız.”
Yüksel, gerek ilçe gerekse kırsal mahallelerdeki derelerin dere ıslahlarını DSİ ile koordinasyon içerisinde yapacaklarını, yenilemeye ihtiyacı olanları da hızlı şekilde yenileyeceklerini sözlerine ekledi.