Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi’nde ilçe başkanlığı görevine seçilen Ali Engin, kongrede yaptığı konuşmada, ülkenin ekonomik ve sosyal krizin tam ortasında olduğunu, yaşam biçimi, bireysel hak ve özgürlüklerin tehlike altında kaldığını savundu.

Kongre süreçlerinin parti içi demokrasinin en güzel yaşandığı, stresli ama bir o kadar da yenileyici süreçler olduğunu aktaran Engin, “Partimiz üyeleri her görüşün özgürce ifade edildiği bu ortamda kendi özgür iradeleri ile karar verdiler. Delege seçimlerinde bağımsız listeler ve adaylar yarıştılar” dedi.

Güçlü, bağımsız, laik ve refah içinde bir Atatürk Türkiye’sinin anahtarının Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde olduğunu vurgulayan Engin, şöyle konuştu:

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı ara vermeden ve sistematik olarak yürütülen karalama kampanyalarının, haddini aşan ihanet söylemlerinin, partimizi zayıf,  güçsüz, yöneticilerimizi beceriksiz olarak yaftalamaya çalışan söylemlerin tek sebebi, bunları yapanların Türk halkından ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden korkularıdır. Bugün buradan tüm Türkiye’ye haykırıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi içindeki tartışmaların tek bir amacı vardır, o da çağdaş, demokratik, laik ve refah içinde bir Türkiye Cumhuriyeti hedefidir. Biz de önceki dönem Özgür başkanımızla yer aldığımız yönetimimizle halkımızla bu düşünce ve kararlılıkla çalıştık. Süleymanpaşa halkına Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve hedeflerini anlattık. Ülkemizi bekleyen karanlığı, ekonomik sıkıntıları, laik Cumhuriyetin karşısındaki tehlikeleri paylaştık. Ne mutlu bize ki halkımız çağrımıza karşılık verdi.

“GEÇMİŞTEKİ TARTIŞMALARI BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ”

Engin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Süleymanpaşa’da  yüzde 65, milletvekili seçimlerinde yüzde 40’ın üzerinde oy oranına ulaşmış, oyunu artırmış bir ekibin üyesi olduğunu ifade etti.

İlçe yönetimlerinin seçmen ve üyelerle birebir temas içerisinde olan ve aktif olarak en çok çalışması gereken örgütler olduğunu aktaran Engin, şunları kaydetti:

“Bu yapıları ile birbirleriyle uyum içinde çalışan genç yöneticilerin ilk siyaset basamağı olurken, daha olgun ağabey ve ablalarımızın da tecrübelerini genç siyasetçilerle paylaşarak onları yetiştirdikleri bir parti okuludur. Değişim ve yenilenme ancak genç fikirlerin Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün ilkeleri doğrultusunda olgunlaşması ve çağdaş yaşama uygulanması ile mümkündür. Bizler de yönetim listemizi oluştururken bu dengelere dikkat ettik. Genç arkadaşlarımıza yer verirken, parti tecrübesine sahip isimlerimizi de unutmadık. Süleymanpaşa ilçe başkan adayı ve yönetici adayları olarak geçmiş tartışmaları bir kenara bırakacağız.  Gerçek hedefimiz, geçmişteki parti içi tartışmalar sonucu kaybettiğimiz Süleymanpaşa Belediyesini ve iki dönemdir gururla yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesinin tekrar alınmasıdır. Süleymanpaşa halkının yaşam biçimini koruması, refah içinde ve özgürce yaşaması için, laik ve demokratik  Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları Cumhuriyet Halk Partililer olarak  çalışacağız. Bu hedefler bir ütopya değildir. Bizler bu hedefleri yeni bir Süleymanpaşa vizyonu çerçevesinde başaracak azim ve kararlılığa sahibiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk ‘ün dediği gibi; muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.”

Muhabir: Özge Ebecek

Editör: Trakya Gazetesi