“Üniversiteli Aile Desteği” başvuruları başlıyor “Üniversiteli Aile Desteği” başvuruları başlıyor

Can dostların yaşamış oldukları travmatik durumlardan kaynaklanan bazı davranış bozukluklarının giderildiği bu uygulama sayesinde sahiplendirilecek köpek ve köpek sahibi arasında güçlü bir iletişim sağlanması amaçlanıyor.
Can dostlara temel itaat eğitimlerini veren Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi personeli İlknur Kurşun, şu ifadeleri kullandı:
 “Burada sokaktaki hayvanlarımızı rehabilite ediyoruz. Dışarıda yaşamış oldukları travmatik durumları, davranışlarındaki tedirginlikleri burada gözlemleyerek daha steril ve stressiz bir ortam sağlayarak ve tekrar doğadaki yaşamlarına hem insanlara ve diğer canlılara zarar vermeyecek şekilde hem de kendileri zarar görmeyecek şekilde özgüvenlerini artırarak ve doğadaki yaşam standartlarını iyi bir kaliteye getirerek itaat eğitimlerini veriyoruz. Yine, genel sosyalizasyon eğitimleri veriyoruz. Eğitim süremiz boyunca köpeğimizi gözlemliyoruz, nelerden hoşlanıyor, neleri sevmiyor çünkü onlar da bir canlı, onların da bizlerden beklentileri var. Bu süre içerisinde onların da beklentilerini karşılayarak doğadaki hayatlarına daha sağlıklı, daha kontrollü dönmesi için çalışmalar yapıyoruz.” 
Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde temel itaat eğitimlerini alan can dostlar yeni sıcak yuvalarını bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi