Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Yahya Kemal Beyatlı’nın vefatının 65. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı 
Soytürk mesajında, “Üç Kemaller Diyarı” Tekirdağ’ın Kemallerinden biri olan, kuvvetli üslubu ve usta söz sanatçılığı ile öne çıkan Yahya Kemal Beyatlı’nın Türk edebiyatına ve Türk tarihine damgasını vurmuş bir isim olduğunu belirtti. 
Edebiyat öğretmenliği, Tekirdağ ve İstanbul milletvekilliği ve büyükelçilik görevlerinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı’nın Türk dili, gelişimi ve Türk tarihi gibi konularda çeşitli dergilerde makaleler yayımlayarak Türk kültür tarihine önemli katkıları olduğunu aktaran Soytürk, şunları kaydetti:
“Türklüğün öz değerleri, kimlik arayışı, Türk şiir ve sanatının tarihi gibi konularda derinlemesine incelemeler yapıp, eserlerinde ortaya koyarak milletimizi bu konularda aydınlatmıştır. Türk milletini vücuda getiren kıymetlerin, bin yıllık bir zaman içinde vatan toprağında kan, ter ve gözyaşı ile yoğrulmasından doğduğuna inanan Yahya Kemal Beyatlı, düşünceleriyle pek çok fikir adamı ve şairi derinden etkilemiştir. Bugünün, Yahya Kemal Beyatlı’nın daha fazla tanınmasına vesile olmasını diliyorum. Vefatının 65. Yıl dönümünde şair, yazar, siyasetçi ve fikir adamı Yahya Kemal Beyatlı’yı rahmetle, minnetle anıyorum.”
Soytürk, mesajında Beyatlı’nın şu mısralarına yer verdi:

Bin atlı, akınlarda çocuklar gibi şendik;
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!
Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle!
Bir yaz günü geçtik Tuna’dan kafilelerle...

Editör: Trakya Gazetesi