Süleymanpaşa Belediyesi ile Hak-İş Trakya Şube Başkanlığı arasında imzalanan anlaşma kapsamında belediye işçilerine yüzde 40 zam kararı alınmış, ancak belediye yeni asgari ücretin üzerine sadece yemek ve yol parasını koyarak 17 bin 402 lira olması gereken maaşı 14 bin 400 lira olarak açıklamıştı.

Bu duruma tepki gösteren yaklaşık 400 işçi belediye ile sözleşme imzalayan Hak-İş’ten istifa etti.

Sendika, bir süre önce üyelerine gönderdiği mesajda, “Değerli üyemiz Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uzunlar ve şirket müdürümüze yapmış olduğumuz ek protokol talebimiz üzerine yapılan görüşmeler sonucunda günlük ücretlerinize yüzde 40 oranında artış sağlanmıştır. Bu da almış olduğunuz maaşınızın üzerine net 3 bin lira tekabül etmektedir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine maaşlarını asgari ücret 11 bin 402 lira artı 3 bin lira zam ve 3 bin lira yol ve yemek parası şeklinde hesaplayan işçiler, yeni rakamın 17 bin 402 lira olduğunu düşünmüştü.

Ancak daha sonra sendikadan gelen bilgiye göre 14 bin 400 lira maaş alacaklarını öğrenen işçiler, büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

İşçiler hem belediye karşısında haklarını savunmayan hem de sendika aidatını 375 liradan 550 liraya çıkardığı belirtilen sendikaya tepki göstermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından 3 işçinin görevine belediye tarafından son verildiği iddia edildi.

Trakya Gazetesi Haber Merkezi

Editör: Trakya Gazetesi