Gencan Akın dert dinledi Gencan Akın dert dinledi

Yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çalışanlarını bir kez daha enflasyona ezdirmedi. Gürkan, ek protokol ile personelinin yanında oldu. 
Gürkan, yeni yıl öncesinde belediye personeli ile Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda bir araya geldi. 
Gürkan burada yaptığı açıklamada, Disk Genel-İş Sendikası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Hasseli ve Edirne Belediyesi Personel A.Ş,’nin en düşük net maaşın 24 bin 075,49 TL, en yüksek net maaşın ise 27 bin 381,99 TL olması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Tüm çalışanlarının yeni yılını kutlayan Recep Gürkan,  2024 yılının başta Edirne olmak üzere Türkiye’ye ve tüm dünyaya sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diledi.
Gürkan, “Hükümet asgari ücrete yüzde 49 bir artış gerçekleştirdi. Biz de yüzde 62.3’lük bir artışla en düşük maaşı 24 bin 075,49 TL yaptık. Yaptığınız görevlere ve unvanlara göre bu kademe kademe yukarı doğru çıkacak. Buna ikramiyeler dahil değil, fazla mesailer dahil değil. Hepinize helali hoş olsun, güle güle harcayın” diye konuştu.
DİSK Genel-İş Sendikası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Hasseli de Başkan Gürkan’ın daima işçinin ve emekçinin yanında olduğunu belirterek, Gürkan’a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi